bannerPos

Den tyske notering falder

Udbuddet af slagteklare grise stiger og nærmer sig en million slagtninger pr. uge. Det er ikke usædvanligt på denne årstid, men medfører alligevel et prispres på det tyske marked.

Per Jørgensen

Journalist
12-09-2018 20:08
Den tyske slagtesvinenotering falder med 4 cent til 1,44 € pr. kg, svarende til 10,73 kroner.

Som forventet fortsætter prisnedturen på det tyske slagtesvinemarked.

Udbuddet af slagteklare grise stiger og nærmer sig en million slagtninger pr. uge. Det er ikke usædvanligt på denne årstid, men medfører alligevel et prispres på det tyske marked.

Nogle tyske slagtesvineproducenter forsøger at afsætte deres slagtesvin hurtigst muligt, fordi de frygter, at noteringen vil fortsætte med at falde. Det forstærker prispresset endnu mere. Tyske omsættere, som typisk sælger slagtesvinene til slagterierne, beretter, at det efterhånden er meget vanskeligt at afsætte yderligere slagtesvin.

I Kina er der nu konstateret i alt 18 tilfælde af afrikansk svinepest.

I Japan blev der konstateret et tilfælde af klassisk svinepest i weekenden. Specielt udviklingen i Kina viser, hvor hurtigt sygdommen spredes. For tiden tyder meget på, at det ikke vil lykkes at bekæmpe og begrænse afrikansk svinepest i Kina.

På sigt vil det sandsynligvis føre til et stigende kinesisk importbehov, hvor vi muligvis allerede i de kommende måneder vil se de første effekter. 

For tiden har den tyske omsætterorganisation VEZG imidlertid ikke andre muligheder end at sænke den officielle tyske slagtesvinenotering, meddeler Danske Svineproducenter i en kommentarer til markedet lige nu.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer