bannerPos

Den tyske notering stiger endelig

Den tyske svinenotering er steget for første gang i næsten fire måneder. Arkivfoto

Henning K. Andersen

07-02-2019 11:05
Efter 15 ugers dødvande er der igen fremgang i den tyske svinenotering.

Den tyske notering er steget med 4 eurocent til 1,40 euro pr. kilo. Det svarer til 10,43 kroner. Det oplyser Danske Svineproducenter.

Dermed er en periode på 15 uger med uændrede priser slut. Udbuddet af slagteklare grise er lavt og ikke tilstrækkeligt til at dække slagteriernes efterspørgsel. Antallet af slagtninger ligger i de første 5 uger 2019 knap 5 procent lavere end i samme periode året før. Det er derfor ikke overraskende, at priserne på det tyske slagtesvinemarked stiger.  
 
På kødmarkedet er prisniveauet imidlertid stort set uændret. Det er et dilemma for de fleste tyske slagterier. På den ene side stiger deres indkøbspriser i form af en stigende slagtesvinenotering, på den anden side kan de p.t. ikke realisere højere salgspriser. Det er en situation, som vi sandsynligvis vil opleve ofte i år
 

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next