bannerPos

Den tyske notering stiger igen

Efterspørgslen på slagtesvinemarkedet er god, men tyske slagterier klager fortsat over prisniveauet på det tyske kødmarked. Ifølge slagterierne er eksporten tilfredsstillende, men det tyske hjemmemarked kan p.t. ikke leve op til forventningerne.

Per Jørgensen

Journalist
05-06-2019 16:35
Den tyske notering stiger i dag med 5 cent til 1,85 € pr. kg (13,78 kr.)

Efterspørgslen på slagtesvinemarkedet er god, men tyske slagterier klager fortsat over prisniveauet på det tyske kødmarked. Ifølge slagterierne er eksporten tilfredsstillende, men det tyske hjemmemarked kan p.t. ikke leve op til forventningerne. Det gode vejr på Kristi Himmelfartsdag, den gode vejrudsigt til pinse og månedsskiftet sørger dog for nye impulser. Imidlertid var forventningerne noget højere, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Ikke desto mindre stiger den tyske slagtesvinenotering, fordi udbuddet er meget lavt. Det tvinger de tyske slagterier til at betale mere for slagtesvin, hvis de vil fylde slagtebåndene. Fra januar måned er antallet af slagtninger faldet med 3,7 procent sammenlignet med samme periode året før. Det er bemærkelsesværdigt, at forsyningssituationen på det tyske slagtesvinemarked alligevel er stram, selvom vi lige har nogle korte slagteuger med kun fire slagtedage (pga. Kristi Himmelfart og pinse).

I Kina er svinebestanden faldet med 22 procent efter de første udbrud af afrikansk svinepest. De nyeste estimater går ud fra, at den kinesiske svinebestand skal reduceres med 30–40 procent, i nogle områder endda med 50 procent. Fra 1. juli skal alle grise og alt svinekød i større slagterier testes for ASF. Derfor slagtes der p.t. mange grise og sælges svinekød fra frysehusene. Som resultat er forsyningen for tiden ikke så stram, som man kunne forvente, og svinepriserne er forholdsvis stabile i Kina.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next