bannerPos

Den tyske notering stiger igen

Efterspørgslen på slagtesvinemarkedet er god, men tyske slagterier klager fortsat over prisniveauet på det tyske kødmarked. Ifølge slagterierne er eksporten tilfredsstillende, men det tyske hjemmemarked kan p.t. ikke leve op til forventningerne.

Per Jørgensen

Journalist
05-06-2019 16:35
Den tyske notering stiger i dag med 5 cent til 1,85 € pr. kg (13,78 kr.)

Efterspørgslen på slagtesvinemarkedet er god, men tyske slagterier klager fortsat over prisniveauet på det tyske kødmarked. Ifølge slagterierne er eksporten tilfredsstillende, men det tyske hjemmemarked kan p.t. ikke leve op til forventningerne. Det gode vejr på Kristi Himmelfartsdag, den gode vejrudsigt til pinse og månedsskiftet sørger dog for nye impulser. Imidlertid var forventningerne noget højere, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Ikke desto mindre stiger den tyske slagtesvinenotering, fordi udbuddet er meget lavt. Det tvinger de tyske slagterier til at betale mere for slagtesvin, hvis de vil fylde slagtebåndene. Fra januar måned er antallet af slagtninger faldet med 3,7 procent sammenlignet med samme periode året før. Det er bemærkelsesværdigt, at forsyningssituationen på det tyske slagtesvinemarked alligevel er stram, selvom vi lige har nogle korte slagteuger med kun fire slagtedage (pga. Kristi Himmelfart og pinse).

I Kina er svinebestanden faldet med 22 procent efter de første udbrud af afrikansk svinepest. De nyeste estimater går ud fra, at den kinesiske svinebestand skal reduceres med 30–40 procent, i nogle områder endda med 50 procent. Fra 1. juli skal alle grise og alt svinekød i større slagterier testes for ASF. Derfor slagtes der p.t. mange grise og sælges svinekød fra frysehusene. Som resultat er forsyningen for tiden ikke så stram, som man kunne forvente, og svinepriserne er forholdsvis stabile i Kina.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next