bannerPos

Der forskes i attraktive huler til pattegrise

Et litteraturstudie viser, at det kan være en udfordring at få pattegrise til at benytte hulen i farestien tidligt efter fødslen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
08-01-2019 10:30
Nyfødte grise foretrækker at ligge ved soen de første døgn, men det er desværre med til at øge pattegrisedødeligheden. Seges Svineproduktion har derfor et mål om at udvikle en pattegrisehule, som grisene gerne benytter.

Et litteraturstudie, udført af Seges Svineproduktion, Den rullende Afprøvning, viser, at det kan være en udfordring at få pattegrise til at benytte hulen i farestien tidligt efter fødslen. Grisene foretrækker at ligge ved soen de første døgn, hvilket øger risikoen for, at pattegrisene dør i de første døgn.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next