bannerPos

Effektiv vaccination med tredje generation af den nålefri sprøjte

Bjarne Ellegaard og Susanne Leth Musse er klar til at hjælpe svineproducenter godt i gang med en vellykket nålefri produktion. Foto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
08-02-2019 13:00
MSD Animal Health er på banen med flere nyheder til den danske svineproduktion. Endnu en udgave af den nålefri IDAL­sprøjte er på markedet, den nålefri sprøjte kan lejes, og så er der nu et servicecenter på dansk jord, der klarer de nødvendige eftersyn.

MSD har i mange år har været på markedet med IDAL-sprøjten, der tildeler vaccine via trykluft, og dermed giver mulighed for at vaccinere, uden at man skal lave huller i grisen og dermed øge risikoen for infektion. I efteråret blev en tredje generation af den nålefri sprøjte lanceret – den længe ventede 3G Twin.

Ifølge teamet bag Idal har 3G Twin været længe ventet blandt svineproducenterne, idet den med mulig

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next