bannerPos

Ekstra fodertildeling kan hindre skadelige magtkampe hos søer

Drægtige søer kan fare i totterne på hinanden, når de bliver lukket sammen, og det kan gå ud over produktionen. Ifølge svinekonsulent Anders Peter Andersen kan de voldsomme slagsmål imidlertid undgås ved at tilbyde ekstra foder de to første dage, hvor søerne er lukket sammen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
13-09-2019 10:31

Interne kampe mellem drægtige søer, som bliver lukket sammen, resulterer ofte i skader, som koster landmanden dyrt. Ifølge svinekonsulent Anders Peter Andersen fra LMO kan risikoen for slagsmål dog mindskes meget nemt.

Det er naturligt, at drægtige søer kan fare i totterne på hinanden, når de bliver lukket sammen. Men lige så naturligt det er, lige så dyrt kan det også blive for landmanden, da det kan føre til fysiske skader på søerne, som går ud over produktionen.

- I naturen lærer grisene social adfærd helt fra de er små. Det gør de ikke i staldene, og det forårsager magtkampe, som kan resultere i alt li

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next