Endnu et godt nyk op i Nord-West-noteringen

Ganske som forventet fra dem tyske VEZG-smågrisenotering i sidste uge´steg Nord-West noteringen mandag med 2,50 euro til 73,50 euro.

Samtidig steg noteringen for 8-kilos grise med 1,70 euro til 48,30 euro.

Stigningen kommer efter et par uger, hvor den tyske Nord-West-notering har ligget stille på det høje nivaeu.

Ifølge Danske Svineproducenter fortsætter det sæsonmæssige opsving på smågrisemarkedet. Udbuddet er lavt, og samtidig godt efterspurgt.

Det tyske fagblad Topagrar skriver, at nogle tyske slagtesvineproducenter p.t. må acceptere ventetid, fordi udbuddet ikke er tilstrækkeligt til den nuværende efterspørgsel, oplyser Danske Svineproducenter. Ifølge fagbladet er det endnu dyrere, hvis man bestiller smågrise med kort varsel. Markedsinteressenterne forventer derfor, at smågrisepriserne vil fortsætte med at stige i de kommende uger.

Corona-bekymring

På det tyske slagtesvinemarked falder udbuddet af slagteklare grise. Derfor regner man igen med snart stigende slagtesvinepriser, beretter Danske Svineproducenter.

Imidlertid vækker udbredelsen af coronavirussen bekymring.

Ifølge slagteriet Tönnies er der mange kinesere, der ikke arbejder på havnene for tiden, hvilket fører til forsinkelser i logistikken og i eksporten til Kina.

Det er usikkert, hvornår der igen kommer fart på eksporten til Kina. Den grundlæggende stemning er imidlertid fortsat positiv.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 1,50 euro til 75,00 euro (596 kr. inkl. vægtregulering).

aldo

Læs også