bannerPos

Er dine dyr transportegnede?

Hvis der foreligger en dyrlægeattest, som præcis beskriver grisens tilstand og vilkår for transport, så vil det indgå i kontrollens vurdering af, hvem der har ansvar, og det vil i princippet betyde, at producent, chauffør og transportør ikke sanktioneres, skriver Seges. Arkivfoto

Redaktionen

09-04-2019 10:00
L&F og Den Danske Dyrlægeforening har lavet en attest, som din egen dyrlæge kan udfylde, hvis du er i tvivl om, hvorvidt en gris er transportegnet eller ej.

L&F svineproduktion og Den danske Dyrlægeforening gør opmærksom på, at du som svineproducent altid har muligheden for at få din praktiserende dyrlæge til at vurdere, om et slagtesvin er transportegnet, hvis du er i tvivl. Det skriver Seges.

Når dyrlægen har vurderet grisen, kan der udstedes en officielt godkendt attest for det enkelte dyr, som gælder i 48 timer efter dyrlægens underskrift. Du skal dog lige være opmærksom på, at Fødevarestyrelsens officielle attest for transport af syge og tilskadekomne dyr er en anden attest end attesten til grise med brok.

- Som landmand betyder det, at du kan samle de grise, hvor du er i tvivl om deres transportegnethed. Du tilkalder en praktiserende dyrlæge til at gå grisene igennem, og dyrlægen vil på baggrund af denne gennemgang udfylde og underskrive attester på de grise, som dyrlægen vurderer kan sendes afsted, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion. 

Hvis der foreligger en dyrlægeattest, som præcis beskriver grisens tilstand og vilkår for transport, så vil det indgå i kontrollens vurdering af, hvem der har ansvar, og det vil i princippet betyde, at producent, chauffør og transportør ikke sanktioneres. Hvis der sker en forværring af skaden, eller der opstår ny skade på dyret mellem vurdering af dyrlæge og afgang, gælder erklæringen ikke.

dbj

Sådan avendes attesten

  • Attesten skal udfyldes og underskrives af praktiserende dyrlæge indenfor 48 timer, inden transporten skal finde sted
  • Der skal udarbejdes en attest pr. gris
  • Grisen mærkes med et øremærke, der entydigt knytter den enkelte gris til den pågældende attest
  • Dyrlægen skal angive, om der skal tages særlige hensyn til dyret under ophold i udleveringsrum og under transporten, herunder om dyret skal transporteres individuelt, eller om flere dyr kan transporteres sammen

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer