bannerPos

Er dine dyr transportegnede?

Hvis der foreligger en dyrlægeattest, som præcis beskriver grisens tilstand og vilkår for transport, så vil det indgå i kontrollens vurdering af, hvem der har ansvar, og det vil i princippet betyde, at producent, chauffør og transportør ikke sanktioneres, skriver Seges. Arkivfoto

Redaktionen

09-04-2019 10:00
L&F og Den Danske Dyrlægeforening har lavet en attest, som din egen dyrlæge kan udfylde, hvis du er i tvivl om, hvorvidt en gris er transportegnet eller ej.

L&F svineproduktion og Den danske Dyrlægeforening gør opmærksom på, at du som svineproducent altid har muligheden for at få din praktiserende dyrlæge til at vurdere, om et slagtesvin er transportegnet, hvis du er i tvivl. Det skriver Seges.

Når dyrlægen har vurderet grisen, kan der udstedes en officielt godkendt attest for det enkelte dyr, som gælder i 48 timer efter dyrlægens underskrift. Du skal dog lige være opmærksom på, at Fødevarestyrelsens officielle attest for transport af syge og tilskadekomne dyr er en anden attest end attesten til grise med brok.

- Som landmand betyder det, at du kan samle de grise, hvor du er i tvivl om deres transportegnethed. Du tilkalder en praktiserende dyrlæge til at gå grisene igennem, og dyrlægen vil på baggrund af denne gennemgang udfylde og underskrive attester på de grise, som dyrlægen vurderer kan sendes afsted, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion. 

Hvis der foreligger en dyrlægeattest, som præcis beskriver grisens tilstand og vilkår for transport, så vil det indgå i kontrollens vurdering af, hvem der har ansvar, og det vil i princippet betyde, at producent, chauffør og transportør ikke sanktioneres. Hvis der sker en forværring af skaden, eller der opstår ny skade på dyret mellem vurdering af dyrlæge og afgang, gælder erklæringen ikke.

dbj

Sådan avendes attesten

  • Attesten skal udfyldes og underskrives af praktiserende dyrlæge indenfor 48 timer, inden transporten skal finde sted
  • Der skal udarbejdes en attest pr. gris
  • Grisen mærkes med et øremærke, der entydigt knytter den enkelte gris til den pågældende attest
  • Dyrlægen skal angive, om der skal tages særlige hensyn til dyret under ophold i udleveringsrum og under transporten, herunder om dyret skal transporteres individuelt, eller om flere dyr kan transporteres sammen

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next