bannerPos

Forbered dig på »hvide biler« på gårdspladsen

Ifølge konsulenterne hos SvineRådgivningen er det vigtigt at få fokus på procedurerne i besætningen. Det gælder ikke mindst i forhold til behandlinger og sygestier. Arkivfoto

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
09-03-2019 13:00
Krydsoverensstemmelses-kontrol og »hvide biler« på gårdspladsen behøver ikke at betyde store bøder. SvineRådgivningen giver gode råd.

Der er ikke nogen grund til at være nervøs ved tanken om »hvide biler« på gårdspladsen.

Sådan lyder det fra konsulenterne hos SvineRådgivningen i deres seneste nyhedsbrev »SvineNyt«. De opfordrer til, at man får hele anlægget og procedurerne gået igennem med personalet og en rådgiver. På den måde får man genopfrisket, hvad lovgivningen siger, og hvad det betyder for den daglige drift i besætningen.

Ifølge konsulenterne er det også vigtigt at få fokus på de procedurer, der er i besætningen, så de bliver hensigtsmæssige i forhold til lovgivningen.

- Tit ser vi også, at det faktisk giver bedre overblik og højere succesrate på behandling af syge dyr at have styr på de tre følgende hovedpunkter:

  • Hvordan behandler vi syge dyr? Hvordan skal det noteres?
  • Hvordan skal sygestierne indrettes? Hvordan udnyttes de bedst muligt, så I får flest raske grise ud igen?
  • Hvordan er arealkrav til stier? Fast leje? Eventuelt med notat om, hvor mange dyr må der gå i de enkelte stier i besætningen.

SvineRådgivningen påpeger desuden, at det ligeledes giver tryghed for alle, at der er en fast aftale om, hvad der skal ske, når der kommer uanmeldt kontrol. Hvem lukker op? Hvem må gå med kontrollørerne rundt? Skal der ringes efter en bisidder?

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next