bannerPos

Forbered dig på »hvide biler« på gårdspladsen

Ifølge konsulenterne hos SvineRådgivningen er det vigtigt at få fokus på procedurerne i besætningen. Det gælder ikke mindst i forhold til behandlinger og sygestier. Arkivfoto

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
09-03-2019 13:00
Krydsoverensstemmelses-kontrol og »hvide biler« på gårdspladsen behøver ikke at betyde store bøder. SvineRådgivningen giver gode råd.

Der er ikke nogen grund til at være nervøs ved tanken om »hvide biler« på gårdspladsen.

Sådan lyder det fra konsulenterne hos SvineRådgivningen i deres seneste nyhedsbrev »SvineNyt«. De opfordrer til, at man får hele anlægget og procedurerne gået igennem med personalet og en rådgiver. På den måde får man genopfrisket, hvad lovgivningen siger, og hvad det betyder for den daglige drift i besætningen.

Ifølge konsulenterne er det også vigtigt at få fokus på de procedurer, der er i besætningen, så de bliver hensigtsmæssige i forhold til lovgivningen.

- Tit ser vi også, at det faktisk giver bedre overblik og højere succesrate på behandling af syge dyr at have styr på de tre følgende hovedpunkter:

  • Hvordan behandler vi syge dyr? Hvordan skal det noteres?
  • Hvordan skal sygestierne indrettes? Hvordan udnyttes de bedst muligt, så I får flest raske grise ud igen?
  • Hvordan er arealkrav til stier? Fast leje? Eventuelt med notat om, hvor mange dyr må der gå i de enkelte stier i besætningen.

SvineRådgivningen påpeger desuden, at det ligeledes giver tryghed for alle, at der er en fast aftale om, hvad der skal ske, når der kommer uanmeldt kontrol. Hvem lukker op? Hvem må gå med kontrollørerne rundt? Skal der ringes efter en bisidder?

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer