bannerPos

Forudser uændrede smågriseprise denne sommer

Det ser ikke ud til at smågrisepriserne rykker mere på sig end disse svin i stalden gør på billedet.

Henning K. Andersen

01-07-2019 11:34
Det er mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i en overskuelig fremtid, forudser Danske Svineproducenter, efter at den tyske Nord-West-notering for femte uge i træk er uændret.

Den seneste måned har Nord-West-noteringen for smågrise stået fast på 64 euro, mens noteringen for 8-kilosgrise har stået lige så fast på 42 euro. Det er også tilfældet i denne uge, melder Danske Svineproducenter. 

Det tyske smågrisemarked er fortsat i balance, imidlertid bliver det mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i den nærmeste fremtid. Udbuddet er efterhånden så stort, at tyske slagtesvineproducenter ikke behøver at vente længe på nye smågrise. Desuden er tillæggene faldet til et normalt niveau igen. 

Mange hollandske smågrisenoteringer gav endda lidt efter i den seneste uge ligesom Porc-Exs smågrisenoteringer i Danmark. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
For yderligere prisstigninger trænger smågrisemarkedet p.t. til en meget kraftig prisstigning på slagtesvinemarkedet. Ellers er det meget sandsynligt, at det nuværende prisniveau er årets pristop, og at den sæsonmæssige nedtur begynder i den nærmeste fremtid. På grund af de positive forventninger på hele grisemarkedet burde nedturen på smågrisemarkedet imidlertid være meget moderat i år. Det afgørende er, hvornår en ny impuls på kødmarkedet kommer fra Asien.
 
På det tyske slagtesvinemarked høres der pludselig pessimistiske forlydender om, at de forventede rekordpriser i andet halvår måske er urealistiske. Pga. det fortsat ikke tilfredsstillende hjemmemarked kan de tyske slagterier ikke acceptere højere slagtesvinenoteringer. Prisen for hele slagtekroppen er endda faldet med mere end tre cent på kødmarkedet i den seneste slagteuge. Derfor er det ikke overraskende, at nogle markedsinteressenter bliver utålmodige og begynder at tvivle på de optimistiske prognoser.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 
 

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next