Forudser uændrede smågriseprise denne sommer

Det er mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i en overskuelig fremtid, forudser Danske Svineproducenter, efter at den tyske Nord-West-notering for femte uge i træk er uændret.

Det ser ikke ud til at smågrisepriserne rykker mere på sig end disse svin i stalden gør på billedet.
Det ser ikke ud til at smågrisepriserne rykker mere på sig end disse svin i stalden gør på billedet.

Den seneste måned har Nord-West-noteringen for smågrise stået fast på 64 euro, mens noteringen for 8-kilosgrise har stået lige så fast på 42 euro. Det er også tilfældet i denne uge, melder Danske Svineproducenter. 

Det tyske smågrisemarked er fortsat i balance, imidlertid bliver det mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i den nærmeste fremtid. Udbuddet er efterhånden så stort, at tyske slagtesvineproducenter ikke behøver at vente længe på nye smågrise. Desuden er tillæggene faldet til et normalt niveau igen. 

Mange hollandske smågrisenoteringer gav endda lidt efter i den seneste uge ligesom Porc-Exs smågrisenoteringer i Danmark. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
For yderligere prisstigninger trænger smågrisemarkedet p.t. til en meget kraftig prisstigning på slagtesvinemarkedet. Ellers er det meget sandsynligt, at det nuværende prisniveau er årets pristop, og at den sæsonmæssige nedtur begynder i den nærmeste fremtid. På grund af de positive forventninger på hele grisemarkedet burde nedturen på smågrisemarkedet imidlertid være meget moderat i år. Det afgørende er, hvornår en ny impuls på kødmarkedet kommer fra Asien.
 
På det tyske slagtesvinemarked høres der pludselig pessimistiske forlydender om, at de forventede rekordpriser i andet halvår måske er urealistiske. Pga. det fortsat ikke tilfredsstillende hjemmemarked kan de tyske slagterier ikke acceptere højere slagtesvinenoteringer. Prisen for hele slagtekroppen er endda faldet med mere end tre cent på kødmarkedet i den seneste slagteuge. Derfor er det ikke overraskende, at nogle markedsinteressenter bliver utålmodige og begynder at tvivle på de optimistiske prognoser.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 
 

Læs også

Prognose: Mindre okse- og svinekød i EU
Øget fravænningsvægt med hørfrø i sofoderet
Prognose: Fortsat stor kinesisk import af svinekød i 2021
ASF-vaccine viser positive resultater
Fokus på fodring af poltene er til gavn for hele soholdet
Der er effektfulde og besparende alternativer til den høje dosis af organiske syrer