bannerPos

Forudser uændrede smågriseprise denne sommer

Det ser ikke ud til at smågrisepriserne rykker mere på sig end disse svin i stalden gør på billedet.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
01-07-2019 11:34
Det er mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i en overskuelig fremtid, forudser Danske Svineproducenter, efter at den tyske Nord-West-notering for femte uge i træk er uændret.

Den seneste måned har Nord-West-noteringen for smågrise stået fast på 64 euro, mens noteringen for 8-kilosgrise har stået lige så fast på 42 euro. Det er også tilfældet i denne uge, melder Danske Svineproducenter. 

Det tyske smågrisemarked er fortsat i balance, imidlertid bliver det mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i den nærmeste fremtid. Udbuddet er efterhånden så stort, at tyske slagtesvineproducenter ikke behøver at vente længe på nye smågrise. Desuden er tillæggene faldet til et normalt niveau igen. 

Mange hollandske smågrisenoteringer gav endda lidt efter i den seneste uge ligesom Porc-Exs smågrisenoteringer i Danmark. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
For yderligere prisstigninger trænger smågrisemarkedet p.t. til en meget kraftig prisstigning på slagtesvinemarkedet. Ellers er det meget sandsynligt, at det nuværende prisniveau er årets pristop, og at den sæsonmæssige nedtur begynder i den nærmeste fremtid. På grund af de positive forventninger på hele grisemarkedet burde nedturen på smågrisemarkedet imidlertid være meget moderat i år. Det afgørende er, hvornår en ny impuls på kødmarkedet kommer fra Asien.
 
På det tyske slagtesvinemarked høres der pludselig pessimistiske forlydender om, at de forventede rekordpriser i andet halvår måske er urealistiske. Pga. det fortsat ikke tilfredsstillende hjemmemarked kan de tyske slagterier ikke acceptere højere slagtesvinenoteringer. Prisen for hele slagtekroppen er endda faldet med mere end tre cent på kødmarkedet i den seneste slagteuge. Derfor er det ikke overraskende, at nogle markedsinteressenter bliver utålmodige og begynder at tvivle på de optimistiske prognoser.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 
 

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Ny marketing-manager og ny distriktschef hos Case IH

Efter lidt omrokeringer hos Case IH er der nu styr på holdet, som har ansvar for Norden & Baltikum.

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.
Side 1 af 1851 (37001 artikler)Prev1234567184918501851Next