bannerPos

Forudser uændrede smågriseprise denne sommer

Det ser ikke ud til at smågrisepriserne rykker mere på sig end disse svin i stalden gør på billedet.

Henning K. Andersen

Journalist
01-07-2019 11:34
Det er mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i en overskuelig fremtid, forudser Danske Svineproducenter, efter at den tyske Nord-West-notering for femte uge i træk er uændret.

Den seneste måned har Nord-West-noteringen for smågrise stået fast på 64 euro, mens noteringen for 8-kilosgrise har stået lige så fast på 42 euro. Det er også tilfældet i denne uge, melder Danske Svineproducenter. 

Det tyske smågrisemarked er fortsat i balance, imidlertid bliver det mere og mere usandsynligt, at smågrisepriserne vil stige i den nærmeste fremtid. Udbuddet er efterhånden så stort, at tyske slagtesvineproducenter ikke behøver at vente længe på nye smågrise. Desuden er tillæggene faldet til et normalt niveau igen. 

Mange hollandske smågrisenoteringer gav endda lidt efter i den seneste uge ligesom Porc-Exs smågrisenoteringer i Danmark. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
For yderligere prisstigninger trænger smågrisemarkedet p.t. til en meget kraftig prisstigning på slagtesvinemarkedet. Ellers er det meget sandsynligt, at det nuværende prisniveau er årets pristop, og at den sæsonmæssige nedtur begynder i den nærmeste fremtid. På grund af de positive forventninger på hele grisemarkedet burde nedturen på smågrisemarkedet imidlertid være meget moderat i år. Det afgørende er, hvornår en ny impuls på kødmarkedet kommer fra Asien.
 
På det tyske slagtesvinemarked høres der pludselig pessimistiske forlydender om, at de forventede rekordpriser i andet halvår måske er urealistiske. Pga. det fortsat ikke tilfredsstillende hjemmemarked kan de tyske slagterier ikke acceptere højere slagtesvinenoteringer. Prisen for hele slagtekroppen er endda faldet med mere end tre cent på kødmarkedet i den seneste slagteuge. Derfor er det ikke overraskende, at nogle markedsinteressenter bliver utålmodige og begynder at tvivle på de optimistiske prognoser.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 
 

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.

Arlas ikoniske mælkekasser skifter farve til sort

Arla lancerer nu mere klimavenlige mælkekasser. Det betyder farvel til de grønne mælkekasser.

Kender du papirtypen?

Både jeg og mine gode kolleger her i Seges og DLBR vil rigtig gerne hjælpe »papirtype-landmanden« ved at gøre hans livs meget lettere, skriver Morten Langgaard.

Danmark vil vise verden hvordan man investerer grønt

Regeringen vil stille sig i spidsen for arbejdet med at tiltrække flere private investeringer til grøn energi på globalt plan. Investeringsbehovet er enormt, og der skal kanaliseres langt flere midler fra private investorer, hvis den grønne omstilling skal lykkes i tide.

Hvor går spildevandet hen, når det går ud?

Rigtig meget spildevand renses ikke, selvom vi betaler for det. Det går ud over miljøet, mener skribenten.

Ny jordfordelingsfond er startskuddet til noget større

Partierne bag Tørkepakken fra sidste år er blevet enige om, hvordan den multifunktionelle jordfordelingsfond på 150 millioner kroner, som de her aftalte, skal se ud og fungere i praksis.
Side 1 af 1637 (32728 artikler)Prev1234567163516361637Next