bannerPos

Fra ord til handling i hele produktionskæden

En analyse fra Seges viser, at 60 procent af arbejdstiden i soholdet ligger i farestalden, oplyser Tove Goldbeck Jensen fra VKST. Foto: Camilla Bønløkke

Jesper Hallgren

Journalist
09-02-2019 15:50
På VKST’s årsmøde for svineproducenter kan man få inspiration til fakta og proces omkring budget og nøgletal.

2019 kan blive et rimelig godt år for svineproducenterne – hvis prognosen holder. Og det kan blive endnu bedre, hvis ejer, driftsleder og medarbejdere alle har fokus på, hvad man hver især kan gøre for at forbedre indtjeningen i svineproduktionen.

Sådan lyder det fra Tove Goldbeck Jensen, ledelsesrådgiver i VSKT. Hun påpeger, at alle har en vigtig opgave for at nå årets mål, så budget, forventninger og tal bliver omsat til handling.

- På VKST’s årsmøde for svineproducenter (tirsdag den 26. februar, red.) sætter vi fokus på hele produktionskæden. Medarbejderne får overblik over, hvad indsatsen på netop deres arbejdsområde betyder for helheden og resultatet på bundlinjen.

Vigtigt samarbejde

- Her er samarbejde mellem afdelinger også vigtig, påpeger Tove Goldbeck Jensen og gør opmærksom på, at på mange områder skabes forudsætningen for et godt resultat i et andet staldafsnit. For eksempel søernes huld ved indsættelse i farestalden og smågrisenes mavesundhed ved overflytning til næste staldafsnit.

I dagligdagen er der meget fokus på produktionsresultater, som sammen med hjemtagne priser er bestemmende for dækningsbidraget.

- Dækningsbidraget er et mellemresultat, som bidrager til dækning af kapacitets- og kapitalomkostninger. God bundlinje kan opnås ved kombinationen af høje DB og lave omkostninger. Fokus på begge dele er derfor nødvendige, pointerer Tove Goldbeck Jensen.

Fortløbende proces

God kapacitetsudnyttelse handler om staldanlægget, hvor optimal udnyttelse af hele anlægget kræver, at der sættes fokus på at reducere flaskehalse.

Det handler også om arbejdskraften, hvor indsatsen skal optimeres og fordeles på de relevante staldafsnit.

- En analyse fra Seges viser, at 60 procent af arbejdstiden i soholdet ligger i farestalden. Det kræver samarbejde mellem medarbejderne og en god arbejdsfordeling over ugen at have de rigtige ressourcer på rette sted og rette tidspunkt, fortæller Tove Goldbeck Jensen og tilføjer videre:

- I den optimale verden er kommunikationen om sammenhæng mellem budget og nøgletal en fortløbende proces med dialog mellem ejer og/eller driftsleder og medarbejdere om budget og nøgletal, så budgettet laves ud fra realistiske, opnåelige nøgletal, og budgetmålene implementeres i alle afdelinger i virksomheden.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer