bannerPos

Kæler for slutproduktet

Claus Bruun Jørgensen overvejer at reducere antallet af grise fra 27 til 25 pr. sti i klimastalden og tror, det kan give samme samlede produktivitet. Enten skal der bygges et par sektioner mere, soantallet skal reduceres med 100 eller cirka 7.000 af den årlige produktion på 70.000 smågrise skal afsættes som syv kg’s grise årligt. Claus Bruun Jørgensen vælger nok det sidste. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
23-05-2019 10:54
For Claus Bruun Jørgensen, Grønbo i Tinglev, er den sidste kvalitetskontrol af 30 kg’s grisene før de læsses på eksportbilen, et meget vigtigt element. Så vigtigt, at han stadig ikke har uddelegeret denne opgave.

Omsætningen fra de 350 hektar jord, Claus Bruun Jørgensen, Grønbo i Tinglev, råder over og som er bortforpagtede, svarer til knapt to ugers griseleveringer, så det er ikke her, han har sit fokus.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next