bannerPos

Nord-West-noteringen fortsætter den gode stime

Redaktionen

11-03-2019 10:27
Nord-West noteringen stiger i dag med 0,50 € (3,73 kr) til 42,50 €, og noteringen for 8-kilos grise stiger i dag med 0,40 € til 27,80 €.

Efterspørgslen på det tyske smågrisemarked er fortsat god, mens udbuddet ikke er særlig stort. Det oplyser Danske Svineproducenter, som peger på, at det for yderligere prisstigninger vil være en forudsætning, at også slagtesvinenoteringen stiger.

For tiden er situationen på det tyske slagtesvinemarked imidlertid i balance, og der er ingen markante prisstigninger i sigte. Det betyder, at prisniveauet på smågrisemarkedet vil stabilisere sig i de kommende uger, medmindre der kommer nye impulser på kødmarkederne.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 0,50 euro til 43,00 euro (358 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next