bannerPos

Nord-West noteringen runder 50 euro

Det er ikke realistisk, at det nuværende hop i svinepriserne stopper lige foreløbig. Arkivfoto

Henning K. Andersen

08-04-2019 11:09
Smågrisenoteringerne i hele Europa fortsætter med at stige. Mandag stiger Nord-West noteringen således med fire euro til 50.50 euro, mens noteringen for 8-kilos grise stiger i dag med 2,70 euro til 33,20 euro.

Ifølge det tyske fagblad TopAgrar findes der p.t. næsten ingen frie partier, og tyske slagtesvineproducenter uden kontrakt er nødt til at vente længe på nye smågrise. Bortset fra noteringerne er også tillæggene steget kraftigt i de seneste uger. Tyske omsættere vurderer, at der er ca. 10 procent færre grise til rådighed på det tyske marked end sidste år. Sammen med den store kinesiske efterspørgsel på kødmarkedet fører det selvfølgelig til markante prisstigninger, specielt på smågrisemarkedet. Det skriver Danske Svineproducenter i en meddelelse.
 
Resultatet på internetbørsen under den tyske interesseorganisation ISN indikerer, at prisopsvinget også på slagtesvinemarkedet vil fortsætte, imidlertid aftager stigningstakten. På den ene side er det lidt overraskende, at de store tyske slagterier accepterer den enorme prisstigning i de seneste uger og ikke øger prispresset. På den anden side må man konstatere, at prisen for hele slagtekroppen delvist er steget endnu kraftigere end priserne på det tyske slagtesvinemarked. 
 
Ikke desto mindre siger flere og flere tyske markedsinteressenter, at det ville være bedre for markedet, hvis opsvinget snart holder en pause, og markedet får mulighed for at stabilisere sig. Specielt på det europæiske kødmarked tager det åbenbart lidt længere tid at realisere højere priser. Imidlertid regner slagterierne med god afsætning mht. påsken, og grillsæsonen er også lige startet. Derfor er der fortsat potentiale til yderligere prisstigninger.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 6,00 euro til 56,50 euro (458 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer