bannerPos

Nord-West noteringen ryger endnu et hak opad

Foto: Colorbox

Alexander Dornwirth

Videojournalist
11-02-2019 10:57
Nord-West noteringen stiger i dag med 0,50 € til 39,50 €. Samtidig stiger noteringen for 8-kilos grise i dag med 0,30 € til 25,70 €. Det skriver Danske Svineproducenter.

Smågrisemarkedet reagerer med tydelige prisstigninger på impulsen fra det tyske slagtesvinemarked, hvor den tyske slagtesvinenotering blev hævet med 4 cent (30 øre) i onsdags. Den danske puljenotering er steget med 20 kr. i torsdags, mens de hollandske smågrisenoteringer er steget mellem 1,50 euro – 2,50 euro (11 – 19 kr.) i de seneste to uger. I Tyskland er prisstigningen lidt mere moderat: Både Nord-West noteringen og VEZG-smågrisenoteringen stiger kun med 0,50 euro (4 kr.).

Grunden hertil er, at flere af de store tyske slagterier ikke accepterer prisstigningen på det tyske slagtesvinemarked i onsdags. Det er først og fremmest slagteriet Westfleisch, Tysklands næststørste slagteri, der kun betaler huspriser, altså en afregningspris under den officielle notering. Men også andre tyske slagterier er uvillige til at betale den tyske slagtesvinenotering med henvisning til de uændrede priser på kødmarkedet.

Slagteriernes modstand resulterer i, at tyske slagtesvineproducenter ikke accepterer markante prisstigninger på smågrisemarkedet. Ikke desto mindre er udbuddet på smågrisemarkedet fortsat lille og slagtesvineproducenternes efterspørgsel god. I denne uge skal tyske smågriseproducenter imidlertid nøjes med en lille prisstigning, men de fleste markedsinteressenter regner med fortsat stigende smågrisenoteringer i de kommende uger.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 0,50 euro til 40,00 euro (335 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next