bannerPos

Nord-West noteringen ryger endnu et hak opad

Foto: Colorbox

Alexander Dornwirth

Videojournalist
11-02-2019 10:57
Nord-West noteringen stiger i dag med 0,50 € til 39,50 €. Samtidig stiger noteringen for 8-kilos grise i dag med 0,30 € til 25,70 €. Det skriver Danske Svineproducenter.

Smågrisemarkedet reagerer med tydelige prisstigninger på impulsen fra det tyske slagtesvinemarked, hvor den tyske slagtesvinenotering blev hævet med 4 cent (30 øre) i onsdags. Den danske puljenotering er steget med 20 kr. i torsdags, mens de hollandske smågrisenoteringer er steget mellem 1,50 euro – 2,50 euro (11 – 19 kr.) i de seneste to uger. I Tyskland er prisstigningen lidt mere moderat: Både Nord-West noteringen og VEZG-smågrisenoteringen stiger kun med 0,50 euro (4 kr.).

Grunden hertil er, at flere af de store tyske slagterier ikke accepterer prisstigningen på det tyske slagtesvinemarked i onsdags. Det er først og fremmest slagteriet Westfleisch, Tysklands næststørste slagteri, der kun betaler huspriser, altså en afregningspris under den officielle notering. Men også andre tyske slagterier er uvillige til at betale den tyske slagtesvinenotering med henvisning til de uændrede priser på kødmarkedet.

Slagteriernes modstand resulterer i, at tyske slagtesvineproducenter ikke accepterer markante prisstigninger på smågrisemarkedet. Ikke desto mindre er udbuddet på smågrisemarkedet fortsat lille og slagtesvineproducenternes efterspørgsel god. I denne uge skal tyske smågriseproducenter imidlertid nøjes med en lille prisstigning, men de fleste markedsinteressenter regner med fortsat stigende smågrisenoteringer i de kommende uger.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 0,50 euro til 40,00 euro (335 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer