bannerPos

Notering: Udbudspukkel stopper fremgangen

Henning K. Andersen

07-01-2019 11:12
Nord-West noteringen er i denne uge uændret 36,50 euro, mens noteringen for 8.kilos grise ligeledes er uændret 23,80 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter.

På grund af jul og nytår og de dermed manglende slagtedage var det ikke muligt at undgå en udbudspukkel på det tyske slagtesvinemarked. Tyske slagtesvineproducenter var nødt til at vente med at levere slagteklare grise og kunne derfor heller ikke bestille nye smågrise.

Det prismæssige opsving på smågrisemarkedet holder derfor en lille pause, men meget tyder på, at opturen fortsætter i de kommende uger: For eksempel er SPF-puljenoteringen til denne uge steget med 5 kr., den tyske VEZG-smågrisenotering med 1 euro, og den hollandske Vion-smågrisenotering med 1,50 euro.
 
Med årsskiftet blev metoden for, hvordan den tyske Nord-West notering for 8-kilos grise fastlægges, ændret. Indtil nu var Nord-West noteringen for 8-kilos grise en ren markedsnotering, hvor forskellige tyske omsættere har indberettet deres pris for 8-kilos grise til den tyske omsætterorganisation VEZG.

VEZG har derefter bestemt medianen, som så var den officielle tyske notering. Imidlertid er antallet af omsættere, som indberetter smågrisepriser for 8-kilos grise, faldet fra 19 styk i året 2010 til kun 9 styk i året 2018. Samtidig er antallet af 8-kilos grise, som den tyske Nord-West notering baseres på, faldet fra cirka 20.000 til under 14.000 smågrise pr. uge. 
 
Ifølge den tyske landbrugsorganisation Landwirtschaftskammer Niedersachsen afspejler udviklingen den faldende markedsandel for 8-kilos smågrise på det tyske marked. Det er således ikke længere muligt at bestemme en rimelig markedsnotering for 8-kilos smågrise, siger den tyske landbrugsorganisation.

Den ugentlige prisbasis er så tynd, at det kan føre til større prisudslag. Som erstatning for markedsnoteringen har det tyske Landwirtschaftskammer Niedersachsen nu udviklet en omregningstabel på basis af den tyske 30-kg Nord-West notering. Tabellen viser en stor korrelation til den historiske udvikling af markedsnoteringen. Det betyder, at den tyske Nord-West notering for 8-kilos grise fra nu af beregnes på basis af Nord-West noteringen for 30-kg grise, som fortsat er en ren markedsnotering. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med én euro til 37,50 euro (317 kr. inkl. vægtregulering) i næste uge.

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer