bannerPos

Svin: Noteringen falder igen-igen

04-06-2020 13:11

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Aktiviteten på det globale marked for grisekød holdes fortsat i en skruestik af corona-krisen. Genåbningen er i gang i Europa, men det er ikke nok til at skabe et stemningsskift i markedet.
 
- Som vi ser det, lurer alle på hinanden i øjeblikket, så det handler om, hvem der blinker først. Bliver det forbruget i Europa, der kommer op på normalt niveau for årstiden, eller bliver det Kina, der igen begynder at købe ind i store mængder. Det er umuligt at spå om, men der er gang i telefonerne, for alle er bange for at misse toget, når det kører, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.
 
Mens der var en god afskibning til Kina i hele den periode, hvor landet var lukket ned på grund af corona, så er der opstået et vakuum, efter det kinesiske samfund er kommet i gang igen, skriver Danish Crown i en markedsopdatering. 

Kød fra USA trækker prisen ned

Forklaringen er en kombination af ophobede mængder i de kinesiske havne og et løft i importen fra USA, så derfor har Kina været rigeligt forsynet de seneste uger.
 
- Det er meget svært at spå om, hvornår der igen kommer fart på eksporten til Kina. Temperaturen i forholdet mellem USA og Kina er kølet betragteligt, og samtidig er der indikationer på stigninger i forbruget. Nedgangen i eksporten ud af Europa betyder, at vi ikke har det samme forspring på afregningen til Tyskland som for et par måneder siden, men årstiden taget i betragtning er vi fortsat godt med, siger Lars Albertsen.
 
Markedet for søer i Europa har nærmest været lammet i en periode, men på det område begynder der nu at være lys for enden af tunnelen. WestCrown har genstartet produktionen og om alt går vel, vil kapaciteten være tilbage på normalt niveau i løbet af et par uger.
 
- Vores medarbejdere i Skærbæk har leveret en fantastisk indsats og gjort en kæmpe indsats for at nedbringe antallet af udsatte søer. Nu handler det om at få afsætningen tilbage til det normale, for det er vejen til en bedre afregning for søerne, siger Lars Albertsen. 

hka

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next