Nu rammer ASF også i Letland

For første gang i år er der konstateret afrikansk svinepest i en almindelig svinebesætning i Letland. Antallet af østeuropæiske lande, hvor afrikansk svinepest rammer vildsvin uden at sprede sig til svinebesætninger bliver dermed mindre.

EU-Kommissionen har offentliggjort deres seneste tal for indrapporterede tilfælde af afrikansk svinepest hos vildsvin og i almindelige svinebesætninger, og tallene viser, at den frygtede svinesygdom har bredt sig yderligere i løbet af 2018.

I perioden fra 11. til 17 juni blev der således som noget nyt konstateret afrikansk svinepest i en svinebesætning i Letland. Det er første gang, at det sker i år. Af de lande, hvor der er konstateret afrikansk svinepest hos hos vildsvin, er det kun i Estland, Tjekkiet og Ungarn, at sygdommen ikke har bredt sig til almindelige svinebesætninger.

I samme tidsrum blev der også fundet nye tilfælde af sygdommen hos både almindelige svinebesætninger og hos vildsvin i Litauen, Polen, Ukraine, Rumænien, samt hos vildsvin i Estland og Ungarn. Endelig var der to nye udbrud af afrikansk svinepest i Kaliningrad-regionen af Rusland. 

Læs også