Nu rammer ASF også i Letland

For første gang i år er der konstateret afrikansk svinepest i en almindelig svinebesætning i Letland. Antallet af østeuropæiske lande, hvor afrikansk svinepest rammer vildsvin uden at sprede sig til svinebesætninger bliver dermed mindre.

EU-Kommissionen har offentliggjort deres seneste tal for indrapporterede tilfælde af afrikansk svinepest hos vildsvin og i almindelige svinebesætninger, og tallene viser, at den frygtede svinesygdom har bredt sig yderligere i løbet af 2018.

I perioden fra 11. til 17 juni blev der således som noget nyt konstateret afrikansk svinepest i en svinebesætning i Letland. Det er første gang, at det sker i år. Af de lande, hvor der er konstateret afrikansk svinepest hos hos vildsvin, er det kun i Estland, Tjekkiet og Ungarn, at sygdommen ikke har bredt sig til almindelige svinebesætninger.

I samme tidsrum blev der også fundet nye tilfælde af sygdommen hos både almindelige svinebesætninger og hos vildsvin i Litauen, Polen, Ukraine, Rumænien, samt hos vildsvin i Estland og Ungarn. Endelig var der to nye udbrud af afrikansk svinepest i Kaliningrad-regionen af Rusland. 

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også