bannerPos

Ny guide til udfasning af zink

Foto: Colourbox

Redaktionen

13-04-2019 09:30

Onsdag lancerede Seges Svineproduktion deres nye guide, Zinkguide.dk. Guiden samler en række tjeklister og gode råd til, hvordan du kan nedsætte eller fjerne behovet for brug af medicinsk zink.

- Senest i 2022 bliver det forbudt at bruge medicinsk zink til behandling af fravænningsdiarré. Vi har i Seges Svineproduktion flere forsøg i gang, hvor vi undersøger alternativer. Men som svineproducent kan man også selv gøre en del ting, siger fagchef Lisbeth Shooter.

Guiden har tre forskellige kategorier: Grisen, stalden og foderet. Under hver kategori er der en række gode råd til, hvor du kan sætte ind for at nedsætte risikoen for fravænningsdiarré. Og dermed også behovet for at bruge medicinsk zink.

Tjeklisterne er lavet på fem forskellige sprog, og du kan enten printe dem ud og sende dem via mail til dine medarbejdere.

- Vi har lavet guiden, så både ejer og medarbejdere altid har de gode råd lige ved hånden. Enten på telefonen, tabletten eller computeren, siger Lisbeth Shooter.

I guiden finder du også testen »ZinkUdfordringen«, hvor du ved at svare på 12 spørgsmål kan se, hvor tæt du er på målet om at kunne udfase medicinsk zink. Testen giver også svar på, hvor der er behov for at sætte ind, for at kunne tage medicinsk zink ud af produktionen.

Find guiden på zinkguide.dk.

Få styr på rygspækket

LVK svinedyrlægerne tilbyder rygspækmåling som service til deres medlemmer.

Rygspækmåleren anvendes til at fastslå tykkelsen af rygspækket på avlsdyr – En metode der har været anvendt i Danmark i snart ti år, og stadig er højaktuel.

Ifølge LVK, sikrer korrekt rygspæktykkelse ved løbning det optimale antal levendefødte på især gylte. Desuden er den korrekte tykkelse ved faring afgørende for soens ydeevne og holdbarhed.

Ny mærkningsordning i Tyskland

I lighed med den danske »Hjerte-ordning« indføres der nu i Tyskland en mærkningsordning kaldet »Haltungsform« (Opstaldningsform), hvor kød i detailhandlen kategoriseres efter graden af dyrevelfærd i opvækstbesætningerne. Ordningen omfatter svine-, okse- og fjerkrækød.

Ifølge den seneste Uge Orientering fra Tican, er det de tyske detailkæder Aldi, Edeka, Kaufland, Lidl, Penny, Netto og Rewe har tilsluttet sig mærkningsordningen. Ordningen iværksættes og administreres af organisationen Initiative Tierwohl (ITW), som en række tyske brancheorganisationer, slagterier og detailhandelskæder står bag.

OUA-tillægget er ændret

Danish Crown har ændret OUA-tillægget fra 1,20 kr. til 1,40 pr. kilo. Derudover gives der et tillæg på 10 øre pr. kilo i vægtintervallet 85-109,5 kilo.

I gennemsnit regnes der med et tillæg på 1,45 kr. pr. kilo. Tillægget pr. 30 kilos OUA-smågris er beregnet til 90,66 kr. ved et gennemsnitligt tillæg på 1,45 kr. pr. kilo slagtekrop og 86 kilo slagtevægt.

Se mere om tillægget i notat nr. 1908 via svineproduktion.dk.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer