bannerPos

Ny guide til udfasning af zink

Foto: Colourbox
13-04-2019 09:30

Onsdag lancerede Seges Svineproduktion deres nye guide, Zinkguide.dk. Guiden samler en række tjeklister og gode råd til, hvordan du kan nedsætte eller fjerne behovet for brug af medicinsk zink.

- Senest i 2022 bliver det forbudt at bruge medicinsk zink til behandling af fravænningsdiarré. Vi har i Seges Svineproduktion flere forsøg i gang, hvor vi undersøger alternativer. Men som svineproducent kan man også selv gøre en del ting, siger fagchef Lisbeth Shooter.

Guiden har tre forskellige kategorier: Grisen, stalden og foderet. Under hver kategori er der en række gode råd til, hvor du kan sætte ind for at nedsætte risikoen for fravænningsdiarré. Og dermed også behovet for at bruge medicinsk zink.

Tjeklisterne er lavet på fem forskellige sprog, og du kan enten printe dem ud og sende dem via mail til dine medarbejdere.

- Vi har lavet guiden, så både ejer og medarbejdere altid har de gode råd lige ved hånden. Enten på telefonen, tabletten eller computeren, siger Lisbeth Shooter.

I guiden finder du også testen »ZinkUdfordringen«, hvor du ved at svare på 12 spørgsmål kan se, hvor tæt du er på målet om at kunne udfase medicinsk zink. Testen giver også svar på, hvor der er behov for at sætte ind, for at kunne tage medicinsk zink ud af produktionen.

Find guiden på zinkguide.dk.

Få styr på rygspækket

LVK svinedyrlægerne tilbyder rygspækmåling som service til deres medlemmer.

Rygspækmåleren anvendes til at fastslå tykkelsen af rygspækket på avlsdyr – En metode der har været anvendt i Danmark i snart ti år, og stadig er højaktuel.

Ifølge LVK, sikrer korrekt rygspæktykkelse ved løbning det optimale antal levendefødte på især gylte. Desuden er den korrekte tykkelse ved faring afgørende for soens ydeevne og holdbarhed.

Ny mærkningsordning i Tyskland

I lighed med den danske »Hjerte-ordning« indføres der nu i Tyskland en mærkningsordning kaldet »Haltungsform« (Opstaldningsform), hvor kød i detailhandlen kategoriseres efter graden af dyrevelfærd i opvækstbesætningerne. Ordningen omfatter svine-, okse- og fjerkrækød.

Ifølge den seneste Uge Orientering fra Tican, er det de tyske detailkæder Aldi, Edeka, Kaufland, Lidl, Penny, Netto og Rewe har tilsluttet sig mærkningsordningen. Ordningen iværksættes og administreres af organisationen Initiative Tierwohl (ITW), som en række tyske brancheorganisationer, slagterier og detailhandelskæder står bag.

OUA-tillægget er ændret

Danish Crown har ændret OUA-tillægget fra 1,20 kr. til 1,40 pr. kilo. Derudover gives der et tillæg på 10 øre pr. kilo i vægtintervallet 85-109,5 kilo.

I gennemsnit regnes der med et tillæg på 1,45 kr. pr. kilo. Tillægget pr. 30 kilos OUA-smågris er beregnet til 90,66 kr. ved et gennemsnitligt tillæg på 1,45 kr. pr. kilo slagtekrop og 86 kilo slagtevægt.

Se mere om tillægget i notat nr. 1908 via svineproduktion.dk.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next