bannerPos

Ny kombi-injektion til pattegrise

Med kun én behandling og et lille injektionsvolumen kan både coccidiose og jernmangel nu forebygges med den nye kombi-injektion »Baycox Iron«.

Redaktionen

08-06-2019 14:48
En ny kombi-injektion forebygger jernmangel og coccidiose med en dosering på kun 1,1 ml til 2 kilo gris.

Virksomheden Bayer Animal Health meddeler, at de nu har fået tilladelse til at sælge Baycox Iron, som indeholder 36 mg toltrazuril og 182 mg jern (III) pr. ml. Produktet forventes at komme i handlen i midten af juni.

Baycox Iron er godkendt til samtidig forebyggelse af jernmangel-anæmi og kliniske tegn på coccidiose (diarré) hos nyfødte pattegrise i besætninger med coccidiose forårsaget af parasitten Cystoisospora suis. Dosis er på kun 1,1 ml til en 2 kg-gris (0,55 ml/kg). Den gives som injektion i en muskel 48 til 72 timer efter fødslen.

Med kun én behandling og et lille injektionsvolumen kan begge problemer nu forebygges med Baycox Iron.

Besparelse

Dyrlæge Alex Jakobsen, teknisk ansvarlig hos Bayer, har store forventninger til nyheden.

- Det er et produkt, som dels sparer landmanden for en arbejdsgang, og dels gavner grisen på grund af det lave injektionsvolumen og den mindskede håndtering. I en besætning med 1.000 søer må man kunne forvente en arbejdsbesparelse på mindst en fuld arbejdsdag pr. måned, vurderer Alex Jakobsen.

Coccidiose

- Skyldes en lille tarmparasit, Cystoisospora suis, der beskadiger tarmslimhinden og medfører diarré hos pattegrisene

- Tabsvoldende sygdom, som giver nedsat tilvækst og gør grisen mere modtagelig for andre sygdomme

Kilde: Bayer A/S, Animal Health

cab

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next