bannerPos

Ny kombi-injektion til pattegrise

Med kun én behandling og et lille injektionsvolumen kan både coccidiose og jernmangel nu forebygges med den nye kombi-injektion »Baycox Iron«.
08-06-2019 14:48

En ny kombi-injektion forebygger jernmangel og coccidiose med en dosering på kun 1,1 ml til 2 kilo gris.

Virksomheden Bayer Animal Health meddeler, at de nu har fået tilladelse til at sælge Baycox Iron, som indeholder 36 mg toltrazuril og 182 mg jern (III) pr. ml. Produktet forventes at komme i handlen i midten af juni.

Baycox Iron er godkendt til samtidig forebyggelse af jernmangel-anæmi og kliniske tegn på coccidiose (diarré) hos nyfødte pattegrise i besætninger med coccidiose forårsaget af parasitten Cystoisospora suis. Dosis er på kun 1,1 ml til en 2 kg-gris (0,55 ml/kg). Den gives som injektion i en muskel 48 til 72 timer efter fødslen.

Med kun én behandling og et lille injektionsvolumen kan begge problemer nu forebygges med Baycox Iron.

Besparelse

Dyrlæge Alex Jakobsen, teknisk ansvarlig hos Bayer, har store forventninger til nyheden.

- Det er et produkt, som dels sparer landmanden for en arbejdsgang, og dels gavner grisen på grund af det lave injektionsvolumen og den mindskede håndtering. I en besætning med 1.000 søer må man kunne forvente en arbejdsbesparelse på mindst en fuld arbejdsdag pr. måned, vurderer Alex Jakobsen.

Coccidiose

- Skyldes en lille tarmparasit, Cystoisospora suis, der beskadiger tarmslimhinden og medfører diarré hos pattegrisene

- Tabsvoldende sygdom, som giver nedsat tilvækst og gør grisen mere modtagelig for andre sygdomme

Kilde: Bayer A/S, Animal Health

cab

Forlængelse af køresilo gav maksimalt straksfradrag

Landsskatteretten mente, at en forlængelse af to køresiloer var en bygningsbestanddel til stalden. Derfor kunne landmanden trække hele udgiften til forlængelsen fra som straksfradrag, skriver Seges på Landbrugsinfo.dk.

Svinenoteringen falder igen

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

igus åbner digital innovations messen 2020

Mere end 100 motion plastics innovationer viser hvordan kunderne kan reducere omkostninger og forbedre deres teknologi

Opfrisk kursus i sprøjtebevis hurtigst muligt

Miljøstyrelsen har på grund af corona-krisen givet dispensation for de sprøjtecertifikater, der er udløbet efter 1. september 2019. Men dispensationen løber kun frem til den 31. december, så man bør hurtigst muligt få opdateret sit bevis, siger rådgiver.

Ny skadevolder får økologer til at så vårhvede i november

Bygfluens larve har de seneste år taget 30 procent af udbyttet i vårhvede. Derfor eksperimenterer økologer nu med at så vårhveden i november, hvilket ser ud til at give flere fordele i økologisk planteavl.

FirstFarms starter 2020 med millionoverskud

Landbrugskoncernen FirstFarms, der driver landbrug i Østeuropa, kom ud af første kvartal 2020 med et overskud før skat på 6,9 millioner kroner. Koncernen fastholder sine forventninger til hele året på trods af de usikre markedsvilkår.
Side 1 af 1848 (36948 artikler)Prev1234567184618471848Next