bannerPos

Ny kombi-injektion til pattegrise

Med kun én behandling og et lille injektionsvolumen kan både coccidiose og jernmangel nu forebygges med den nye kombi-injektion »Baycox Iron«.

Redaktionen

08-06-2019 14:48
En ny kombi-injektion forebygger jernmangel og coccidiose med en dosering på kun 1,1 ml til 2 kilo gris.

Virksomheden Bayer Animal Health meddeler, at de nu har fået tilladelse til at sælge Baycox Iron, som indeholder 36 mg toltrazuril og 182 mg jern (III) pr. ml. Produktet forventes at komme i handlen i midten af juni.

Baycox Iron er godkendt til samtidig forebyggelse af jernmangel-anæmi og kliniske tegn på coccidiose (diarré) hos nyfødte pattegrise i besætninger med coccidiose forårsaget af parasitten Cystoisospora suis. Dosis er på kun 1,1 ml til en 2 kg-gris (0,55 ml/kg). Den gives som injektion i en muskel 48 til 72 timer efter fødslen.

Med kun én behandling og et lille injektionsvolumen kan begge problemer nu forebygges med Baycox Iron.

Besparelse

Dyrlæge Alex Jakobsen, teknisk ansvarlig hos Bayer, har store forventninger til nyheden.

- Det er et produkt, som dels sparer landmanden for en arbejdsgang, og dels gavner grisen på grund af det lave injektionsvolumen og den mindskede håndtering. I en besætning med 1.000 søer må man kunne forvente en arbejdsbesparelse på mindst en fuld arbejdsdag pr. måned, vurderer Alex Jakobsen.

Coccidiose

- Skyldes en lille tarmparasit, Cystoisospora suis, der beskadiger tarmslimhinden og medfører diarré hos pattegrisene

- Tabsvoldende sygdom, som giver nedsat tilvækst og gør grisen mere modtagelig for andre sygdomme

Kilde: Bayer A/S, Animal Health

cab

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next