bannerPos

Ny so-vaccine mod rødsyge, parvo og leptospirose er klar til salg i Danmark

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
09-08-2018 09:42
MSD Animal Health har netop lanceret en nyudviklet vaccine mod hele tre sygdomme hos søer: Rødsyge (E. rhusiopathiae), smitsom fosterdød (Parvo-virus) og leptospirose.

Vaccinen Porcilis® Ery+Parvo+Lepto er færdigblandet, klar til brug og eneste vaccine på markedet, der dækker alle tre sygdomme. Ydermere er det den eneste leptospirose-vaccine til svin, der har opnået markedsføringstilladelse og dermed ikke kræver specialtilladelse for at blive ordineret af dyrlægen. Det betyder, at der ikke længere er krav om dokumentation for tilstedeværelse af smitte for at kunne få lov at vaccinere søer mod leptospirose. Vaccinen må anvendes under drægtighed.
Dosis er to ml. Det anbefales at basisvaccinere polte med to vaccinationer, henholdsvis 6-8 uger og 4 uger før første løbning, og derefter revaccinere halvårligt med Porcilis® Ery+Parvo+Lepto. 

Kan modvirke stigning i aborter

Vaccinen er en videreudvikling af den velkendte Porcilis® Ery Parvo Vet. Dette betyder, at man med den nye vaccine kan opnå ekstra beskyttelse mod leptospirose oven i sin standard vaccination mod rødsyge og parvo, oplyser MSD Animal Health.
Leptospirose giver reproduktionsproblemer i varierende form, for eksempel en stigning i aborter, dødfødte eller svagtfødte grise, omløbere eller reduceret kuldstørrelse.
Man kan kontakte sin dyrlæge for yderligere information om muligheden for anvendelse i din besætning. Vaccinen er klar til salg fra 10. august.

Godkendt anvendelsesområde

Porcilis® Ery+Parvo+Lepto dækker mod almindeligt forekommende typer af rødsygebakterier (serotype 1+2), parvovirus samt seks typer af leptospirose, heriblandt Bratislava.
Varigheden af immuniteten er for rødsyge og Leptospira bratislava seks måneder, for parovovirus og de øvrige inkluderede leptospira 12 måneder. 
Bemærk at vaccinen er godkendt til brug under drægtighed.
 

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next