bannerPos

Nyt site om syge grise

Med en ny temaside sætter Seges Svineproduktion øget fokus på korrekt håndtering og pasning af syge og tilskadekomne dyr. På siden finder man blandt andet en plakat med »De 10 bud om brok«. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
07-06-2019 09:27
Seges Svineproduktion sætter fokus på korrekt håndtering af syge og tilskadekomne grise og opfordrer til at se med på nyt temasite.

Det er vigtigt at tage god hånd om de grise, der bliver syge eller kommer til skade i besætningerne – det er beslutninger, der omfatter behandling, udtagning til sygesti og eventuel aflivning af de dyr, der ikke trives.

Danske svinebesætninger har et højt niveau af sundhed og dyrevelfærd. Dette høje niveau skal bevares, og derfor sætter Seges Svineproduktion øget fokus på korrekt håndtering og pasning af syge og tilskadekomne dyr. Sunde og raske grise giver både høj dyrevelfærd og den bedste bundlinje. Det sker med en ny temaside på nettet.

Vejledninger

På temasiden finder du en lang række af gode råd og anbefalinger indenfor blandt andet: Tilsyn af grisene, hvornår grisen kan blive i stien, hvornår den skal sættes i sygesti og hvornår aflivning er den bedste løsning. Desuden ligger der vejledninger til vurdering og håndtering i forhold til transportegnethed.

Vejledningerne er ikke kun at finde som tekst og billeder. På siden er der også illustreret flere situationer i form af videoklip, ligesom der er mulighed for at downloade en plakat med »De 10 bud om brok«.Find viden og vejledninger via svineproduktion.dk under Temaer.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next