bannerPos

Nyt site om syge grise

Med en ny temaside sætter Seges Svineproduktion øget fokus på korrekt håndtering og pasning af syge og tilskadekomne dyr. På siden finder man blandt andet en plakat med »De 10 bud om brok«. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
07-06-2019 09:27
Seges Svineproduktion sætter fokus på korrekt håndtering af syge og tilskadekomne grise og opfordrer til at se med på nyt temasite.

Det er vigtigt at tage god hånd om de grise, der bliver syge eller kommer til skade i besætningerne – det er beslutninger, der omfatter behandling, udtagning til sygesti og eventuel aflivning af de dyr, der ikke trives.

Danske svinebesætninger har et højt niveau af sundhed og dyrevelfærd. Dette høje niveau skal bevares, og derfor sætter Seges Svineproduktion øget fokus på korrekt håndtering og pasning af syge og tilskadekomne dyr. Sunde og raske grise giver både høj dyrevelfærd og den bedste bundlinje. Det sker med en ny temaside på nettet.

Vejledninger

På temasiden finder du en lang række af gode råd og anbefalinger indenfor blandt andet: Tilsyn af grisene, hvornår grisen kan blive i stien, hvornår den skal sættes i sygesti og hvornår aflivning er den bedste løsning. Desuden ligger der vejledninger til vurdering og håndtering i forhold til transportegnethed.

Vejledningerne er ikke kun at finde som tekst og billeder. På siden er der også illustreret flere situationer i form af videoklip, ligesom der er mulighed for at downloade en plakat med »De 10 bud om brok«.Find viden og vejledninger via svineproduktion.dk under Temaer.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next