bannerPos

Ornestation Mors indgår samarbejde med PIC

Redaktionen

19-10-2018 10:00
Ornestation Mors – Danmarks førende privatejede ornestation og PIC verdens største selskab indenfor svinegenetik, kan nu offentliggøre, at de har indgået en aftale omkring distribution af PIC svinegenetik i Danmark.

Ornestation Mors er fremover klar til at producere, sælge og distribuere PIC genetik til de danske producenter. Det sker efter, at de to selskaber er blevet enige om at indgå et strategisk samarbejde. Det melder Ornestation Mors (OM) ud i en pressemeddelelse:

- Samarbejdet kombinerer førende PIC produkter og OM’s høje kvalitets- og serviceniveau, hvilket vil give den danske producent et alternativt produkt. Det forventes, at den første sæd vil være tilgængeligt på det danske marked ultimo 2018.

- Aftalen inkluderer at OM vil producere, sælge og distribuere PIC genetik til de danske producenter. PIC genetikken vil blive indsat i to af OM`s staldanlæg. I opstartsfasen vil OM koncentrere sig om ornesæd fra PIC408 samt PIC800. PIC800 er PIC’s banebrydende Duroc som er et resultat af flere års investering i PIC’s genetik program.

- En af disse investeringer er inkluderingen af Møllevang, en ledende avler. PIC408 produktet er Europas ledende Pietrain, der maksimerer rentabiliteten for producenten da Pietrain er kendetegnet ved levedygtighed, robusthed og foderudnyttelse, især ved tungsvin., lyder det.

Henover de næste måneder forventer PIC og Ornestation Mors også at udvide deres produktportefølje med PIC Line 04 (Landrace), PIC Line 05 (Yorkshire) og PIC337 – den mest udbredte orne på det globale marked.

- Producenterne vil kunne opnå en række fordele ved samarbejdet mellem PIC og OM, herunder vil den danske producent få adgang til et bredere spektrum, end der hidtil har været tilgængeligt i Danmark. Ligeledes vil introduktionen af PIC408 forbedre eksportmulighederne, da PIC408 er meget populær i Europa, herunder især Tyskland, lyder det i pressemeddelelsen.

Fra Johnny Markussen direktør på Ornestation Mors lyder det:

- Hos Ornestation Mors har vi stor fokus på, at de danske producenter altid får den bedst mulige genetik der er tilgængelig på markedet, herunder også muligheden for at vælge mellem alternative produkter.

- Med PIC har vi fundet en samarbejdspartner med rigtig gode produkter indenfor en alternativ genetik, som ligeledes er kendt for at ofre store ressourcer indenfor deres avlsgenetikprogram, hvilket lover godt for fremtiden.

Jürgen Kramer, PIC’s europæiske direktør udtaler:

- Da vi gik ind i Danmark gennem vores aftale med Møllevang, var vi samtidigt på udkig efter en partner som kunne distribuere vores produkter/genetik til alle danske producenter. Vi er meget imponeret over OM teamet, deres operationelle evner og deres høje fokus på kvalitet og service til kunden. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde, siger han.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer