bannerPos

Serbien er ny sort svinepest-zone

Foto: Colorbox

Morten Ipsen

Journalist
07-12-2018 08:08
Danish Transportstandard ændrer nu sine karantænezoner, så Serbien bliver sort zone. Til gengæld er Schweiz gået fra rød til grøn.

Den frygtede sygdom afrikansk svinepest skaber fortsat heftig aktivitet i Vesteuropa i bestræbelserne på at undgå udbredelse.

Danish Transportstandard har nu ændret zonerne, så Norge bliver grøn i stedet for rød – på nær regionerne Troms og Finnmark i nord, som forbliver røde, fremgår det af Svineproduktion.dk.

I Frankrig er Bas-Rhin blevet rød zone.

Derimod er hele Schweiz blevet grønt.

Til gengæld strammes restriktionerne for Serbien, der nu bliver en sort zone efter at have været rød zone tidligere.

Det øvrige Europa forbliver uændret.

Ingen direkte kørsel

- Alle dyretransporter, som inden for de seneste syv dage har været i højrisikoområder under forhøjet beredskab (sort område), må ikke længere køre direkte til danske besætninger.

- De første syv dage, efter endt vask og desinfektion på en af de Danish-godkendte rengørings og desinfektionspladser, må de fremover kun køre til godkendte samlesteder, lyder det fra Danish Transportstandard, der tilføjer:

- Dyretransporter, der inden for de seneste syv døgn ikke har været i det sorte område, skal følge det normale beredskab i Danish Transportstandard.

 

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next