bannerPos

Skuffelse på smågrisemarkedet

Efter tre måneder med konstante stigninger på smågrisemarkedet i Tyskland, er Nord-West-noteringen for anden uge i træk uændret.

Henning K. Andersen

11-06-2019 14:52
For anden uge i træk er Nord-west-noteringen uændret. Dermed fik sidste uges stigninger på den tyske slagtesvinenotering ikke nogen påvirkning på smågrisemarkedet.

Udbud og efterspørgsel er i balance på smågrisemarkedet, og næsten alle nordeuropæiske smågrisenoteringer er uændrede. Efter den tyske slagtesvinenotering steg med 5 cent i onsdags, håbede nogle smågriseproducenter, at det var impulsen til yderligere prisstigninger på smågrisemarkedet. Denne forventning kunne imidlertid ikke opfyldes. 
 
For det første er udbuddet sæsonmæssigt steget på smågrisemarkedet og passer efterhånden fint til slagtesvineproducenternes efterspørgsel. For det andet - og endnu vigtigere - accepterede de to store tyske slagterier Tönnies og Vion imidlertid ikke den seneste prisstigning på det det tyske slagtesvinemarked, men reagerede i stedet med huspriser.

Ifølge den tyske interesseorganisation ISN var det først og fremmest slagteriet Tönnies, der meddelte sine leverandører, at man kun ville betale 1,80 euro pr. kg i stedet for den officielle notering på 1,85 euro pr. kg. Det skriver Danske svineproducenter i en markedskommentar.
 
De store tyske slagterier benægter ikke, at udbuddet på det tyske slagtesvinemarked er forholdsvis lavt. Det var derfor ikke urimeligt, at den tyske omsætterorganisation hævede slagtesvinenoteringen i onsdags. Imidlertid er priserne specielt på det tyske kødmarked kun steget lidt i den seneste tid. Derfor siger de to nævnte tyske slagterier, at det ikke er muligt at udbetale en højere slagtesvinenotering for tiden. 
 
Det er lidt tankevækkende, at de to andre store tyske slagterier, Westfleisch og Danish Crown, accepterer den officielle notering og udbetaler 1,85 euro pr. kg. Ikke desto mindre har historien vist, at slagteriet Tönnies har stor magt på det tyske slagtesvinemarked. Det ville derfor være meget overraskende, hvis den tyske slagtesvinenotering ikke giver efter i den nærmeste fremtid. For smågrisemarkedet betyder det, at potentialet til prisstigninger p.t. er begrænset.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next