bannerPos

Skuffelse på smågrisemarkedet

Efter tre måneder med konstante stigninger på smågrisemarkedet i Tyskland, er Nord-West-noteringen for anden uge i træk uændret.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-06-2019 14:52
For anden uge i træk er Nord-west-noteringen uændret. Dermed fik sidste uges stigninger på den tyske slagtesvinenotering ikke nogen påvirkning på smågrisemarkedet.

Udbud og efterspørgsel er i balance på smågrisemarkedet, og næsten alle nordeuropæiske smågrisenoteringer er uændrede. Efter den tyske slagtesvinenotering steg med 5 cent i onsdags, håbede nogle smågriseproducenter, at det var impulsen til yderligere prisstigninger på smågrisemarkedet. Denne forventning kunne imidlertid ikke opfyldes. 
 
For det første er udbuddet sæsonmæssigt steget på smågrisemarkedet og passer efterhånden fint til slagtesvineproducenternes efterspørgsel. For det andet - og endnu vigtigere - accepterede de to store tyske slagterier Tönnies og Vion imidlertid ikke den seneste prisstigning på det det tyske slagtesvinemarked, men reagerede i stedet med huspriser.

Ifølge den tyske interesseorganisation ISN var det først og fremmest slagteriet Tönnies, der meddelte sine leverandører, at man kun ville betale 1,80 euro pr. kg i stedet for den officielle notering på 1,85 euro pr. kg. Det skriver Danske svineproducenter i en markedskommentar.
 
De store tyske slagterier benægter ikke, at udbuddet på det tyske slagtesvinemarked er forholdsvis lavt. Det var derfor ikke urimeligt, at den tyske omsætterorganisation hævede slagtesvinenoteringen i onsdags. Imidlertid er priserne specielt på det tyske kødmarked kun steget lidt i den seneste tid. Derfor siger de to nævnte tyske slagterier, at det ikke er muligt at udbetale en højere slagtesvinenotering for tiden. 
 
Det er lidt tankevækkende, at de to andre store tyske slagterier, Westfleisch og Danish Crown, accepterer den officielle notering og udbetaler 1,85 euro pr. kg. Ikke desto mindre har historien vist, at slagteriet Tönnies har stor magt på det tyske slagtesvinemarked. Det ville derfor være meget overraskende, hvis den tyske slagtesvinenotering ikke giver efter i den nærmeste fremtid. For smågrisemarkedet betyder det, at potentialet til prisstigninger p.t. er begrænset.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).

Forlængelse af køresilo gav maksimalt straksfradrag

Landsskatteretten mente, at en forlængelse af to køresiloer var en bygningsbestanddel til stalden. Derfor kunne landmanden trække hele udgiften til forlængelsen fra som straksfradrag, skriver Seges på Landbrugsinfo.dk.

Svinenoteringen falder igen

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

igus åbner digital innovations messen 2020

Mere end 100 motion plastics innovationer viser hvordan kunderne kan reducere omkostninger og forbedre deres teknologi

Opfrisk kursus i sprøjtebevis hurtigst muligt

Miljøstyrelsen har på grund af corona-krisen givet dispensation for de sprøjtecertifikater, der er udløbet efter 1. september 2019. Men dispensationen løber kun frem til den 31. december, så man bør hurtigst muligt få opdateret sit bevis, siger rådgiver.

Ny skadevolder får økologer til at så vårhvede i november

Bygfluens larve har de seneste år taget 30 procent af udbyttet i vårhvede. Derfor eksperimenterer økologer nu med at så vårhveden i november, hvilket ser ud til at give flere fordele i økologisk planteavl.

FirstFarms starter 2020 med millionoverskud

Landbrugskoncernen FirstFarms, der driver landbrug i Østeuropa, kom ud af første kvartal 2020 med et overskud før skat på 6,9 millioner kroner. Koncernen fastholder sine forventninger til hele året på trods af de usikre markedsvilkår.
Side 1 af 1848 (36948 artikler)Prev1234567184618471848Next