bannerPos

Slagtesvineproducent: Noteringen skal kunne matche tyskernes

Den relativt lave notering på slagtesvin i forhold til indkøbsprisen på smågrisene truer økonomien i dansk slagtesvineproduktion, mener Niels Clausen, Vejerslev på Mors. Han overvejer at stoppe som slagtesvineproducent, når hans stalde er slidt op. Privatfoto

Morten Ipsen

Journalist
24-05-2019 09:03
Den danske notering på slagtesvinene skal generelt matche den tyske, hvis der skal være fremtid i dansk slagtesvineproduktion, mener ung slagtesvineproducent.

- Jeg håber, at du får artiklen vinklet på en måde, så det ikke ser ud som om, at jeg klynker for meget. Fordi jeg synes, at det er fantastisk, at noteringen stiger. Men den interne økonomi i slagtesvineproduktionen er jo bare for dårlig set over tid. Kunne vi få 1.100-1.200 kroner for et slagtesvin, ville tingene se anderledes ud, og det er jo det, vi skal have. Vi skal jo have det samme som tyskerne.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next