bannerPos

Smågrisemarkedet rykker ingen steder i Tyskland

I slutningen af maj måned ramte Nord-West-noteringen 64 euro, men siden har noteringen ikke rørt på sig.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
17-06-2019 10:42
For tredje uge i træk er der ingen ændringer i den tyske Nord-West-notering. Noteringen er dermed stadig på 64 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er på 42 euro.
Smågrisemarkedet er fortsat i balance, og alle europæiske markedsnoteringer er stort set stabile. Efter den tyske slagtesvinenotering er faldet lidt i onsdags, var der nogle smågriseproducenter, der frygtede, at det ville have en prisnegativ effekt på smågrisenoteringerne. Det havde den mindre priskorrektion på det tyske slagtesvinemarked imidlertid ikke, fordi den ikke ændrede den grundlæggende prisforventning på grisemarkedet for de kommende måneder.
 
- Ikke desto mindre stiger udbuddet på smågrisemarkedet efterhånden, og potentialet til yderligere prisstigninger er begrænset. Medmindre der kommer nye markante impulser fra slagtesvinemarkedet, kan vi ikke regne med prisstigninger på smågrisemarkedet. Tværtimod. Hvis slagtesvinemarkedet ikke kan leve op til de høje forventninger, er det statistisk set mere sandsynligt, at smågrisepriserne giver lidt efter i de kommende måneder, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
Ifølge forskellige markedsinteressenter accepterer de tyske slagterier nu den officielle tyske slagtesvinenotering på 1,83 euro pr. kilo og betaler ikke længere huspriser. Imidlertid henviser slagteriet Tönnies til, at Filippinerne har lukket for import af svinekød. Desuden bliver virksomheden ikke træt af at henvise til det skuffende prisniveau på det europæiske kødmarked. Det ville derfor ikke være overraskende, hvis de tyske slagterier vil prøve at opretholde prispresset i den nærmeste fremtid.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next