bannerPos

Smågrisemarkedet rykker ingen steder i Tyskland

I slutningen af maj måned ramte Nord-West-noteringen 64 euro, men siden har noteringen ikke rørt på sig.

Henning K. Andersen

Journalist, Effektivt Landbrug
17-06-2019 10:42
For tredje uge i træk er der ingen ændringer i den tyske Nord-West-notering. Noteringen er dermed stadig på 64 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er på 42 euro.
Smågrisemarkedet er fortsat i balance, og alle europæiske markedsnoteringer er stort set stabile. Efter den tyske slagtesvinenotering er faldet lidt i onsdags, var der nogle smågriseproducenter, der frygtede, at det ville have en prisnegativ effekt på smågrisenoteringerne. Det havde den mindre priskorrektion på det tyske slagtesvinemarked imidlertid ikke, fordi den ikke ændrede den grundlæggende prisforventning på grisemarkedet for de kommende måneder.
 
- Ikke desto mindre stiger udbuddet på smågrisemarkedet efterhånden, og potentialet til yderligere prisstigninger er begrænset. Medmindre der kommer nye markante impulser fra slagtesvinemarkedet, kan vi ikke regne med prisstigninger på smågrisemarkedet. Tværtimod. Hvis slagtesvinemarkedet ikke kan leve op til de høje forventninger, er det statistisk set mere sandsynligt, at smågrisepriserne giver lidt efter i de kommende måneder, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
Ifølge forskellige markedsinteressenter accepterer de tyske slagterier nu den officielle tyske slagtesvinenotering på 1,83 euro pr. kilo og betaler ikke længere huspriser. Imidlertid henviser slagteriet Tönnies til, at Filippinerne har lukket for import af svinekød. Desuden bliver virksomheden ikke træt af at henvise til det skuffende prisniveau på det europæiske kødmarked. Det ville derfor ikke være overraskende, hvis de tyske slagterier vil prøve at opretholde prispresset i den nærmeste fremtid.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next