bannerPos

Smågrisemarkedet rykker ingen steder i Tyskland

I slutningen af maj måned ramte Nord-West-noteringen 64 euro, men siden har noteringen ikke rørt på sig.

Henning K. Andersen

17-06-2019 10:42
For tredje uge i træk er der ingen ændringer i den tyske Nord-West-notering. Noteringen er dermed stadig på 64 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er på 42 euro.
Smågrisemarkedet er fortsat i balance, og alle europæiske markedsnoteringer er stort set stabile. Efter den tyske slagtesvinenotering er faldet lidt i onsdags, var der nogle smågriseproducenter, der frygtede, at det ville have en prisnegativ effekt på smågrisenoteringerne. Det havde den mindre priskorrektion på det tyske slagtesvinemarked imidlertid ikke, fordi den ikke ændrede den grundlæggende prisforventning på grisemarkedet for de kommende måneder.
 
- Ikke desto mindre stiger udbuddet på smågrisemarkedet efterhånden, og potentialet til yderligere prisstigninger er begrænset. Medmindre der kommer nye markante impulser fra slagtesvinemarkedet, kan vi ikke regne med prisstigninger på smågrisemarkedet. Tværtimod. Hvis slagtesvinemarkedet ikke kan leve op til de høje forventninger, er det statistisk set mere sandsynligt, at smågrisepriserne giver lidt efter i de kommende måneder, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
Ifølge forskellige markedsinteressenter accepterer de tyske slagterier nu den officielle tyske slagtesvinenotering på 1,83 euro pr. kilo og betaler ikke længere huspriser. Imidlertid henviser slagteriet Tönnies til, at Filippinerne har lukket for import af svinekød. Desuden bliver virksomheden ikke træt af at henvise til det skuffende prisniveau på det europæiske kødmarked. Det ville derfor ikke være overraskende, hvis de tyske slagterier vil prøve at opretholde prispresset i den nærmeste fremtid.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next