Smågrisepriser fortsætter opad

At vi allerede har set de første prisstigninger på grise i Danmark og Holland i oktober måned, viser hvor stor efterspørgslen er i år.

Smågrisenoteringer i hele Europa fortsætter prisopsvinget. Den tyske Nord-West noteringen stiger mandag med 2 euro til 59,00. Samtidig stiger noteringen for 8-kilos grise med 1,40 euro  til 38,80 euro.

Fra Danske Svineproducenter lyder det i et nyhedsbrev:

- Statistisk set starter det sæsonmæssige prisopsving typisk først i løbet af november måned. At vi allerede har set de første prisstigninger i Danmark og Holland allerede i oktober måned, viser hvor stor efterspørgslen er i år. Specielt i Nordtyskland er der for tiden ikke større problemer med at afsætte frie smågrisepartier, lyder det fra Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

Her lyder det også, at på det tyske slagtesvinemarked kæmper omsætterne stadigvæk lidt med helligdagen i sidste uge. 31. oktober er helligdag i Tyskland.

- Ikke desto mindre regner mange markedsinteressenter også med stigende slagtesvinepriser i den nærmeste fremtid. Man forventer, at udbuddet af slagteklare grise falder i de kommende uger, og at julehandlen sørger for nye impulser på det europæiske kødmarked.

- På kødmarkedet forlyder det, at slagteriernes kølehuse er godt fyldte. Det er imidlertid ikke noget problem, fordi efterspørgslen i Asien er stor. Prisen for hele slagtekroppen har været uændret i den seneste slagteuge. Pga. det kinesiske nytår i slutningen af januar måned regner markedseksperter imidlertid med prisstigninger i de kommende uger, skriver Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 1 euro til 60,00 euro (484 kr. inkl. vægtregulering), oplyses det videre.

Læs også