bannerPos

Sommer over stigende svinenotering

Henning K. Andersen

06-06-2019 13:29
Danish Crown hæver noteringen for slagtesvin med 20 øre fra 11,40 til 11,60 kroner. Det er sommeren, der får priserne til at stige, lyder det fra slagterigiganten.

Sommervejret er nu endelig kommet til Europa, og det løfter med det samme stemningen på det europæiske marked for fersk grisekød.

Derfor hæver Danish Crown svinenoteringen med 20 øre, så noteringen for et kilo svinekød fremadrettet ligger på 11,60 kroner. 

Tidligere har de lunere temperaturer fra maj måned og frem betydet høje priser for svinekød, men der er vi ikke endnu, lyder det fra den danske slagterigigant i en markedskommentar.

- Det er positivt, at vejret bliver bedre, men det skal bide sig fast, for forbruget af ”sommerprodukter” er langt bagud i forhold til en gennemsnitsår. Markedet har bevæget sig meget atypisk i år, så derfor er det også meget svært at spå om hvordan markedet vil bevæge sig hen over sommer, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I øjeblikket er der en god efterspørgsel på nakker, bove og brystflæsk, mens kamme, skinker og hele forender afsættes til stabile priser.

Til landene udenfor Europa er der et godt salg til Japan og en jævn afskibning til Kina.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next