bannerPos

Svinenoter: Landmænd søges til sparring

Redaktionen

10-04-2019 22:50

Seges Akademi søger fem landmænd til deres advisory board. De skal give sparring på, hvordan landmænd kan tiltrække, udvikle og fastholde kvalificerede medarbejdere.

Seges Akademi ved noget om kompetenceudvikling. Men de har brug for hjælp fra landmænd, som ved, hvad behovet for at udvikle kompetencerne i landbruget er.

Som medlem af Seges Akademis advisory board skal du give dem sparring på, hvordan landmænd kan tiltrække, udvikle og fastholde kvalificerede medarbejdere. Med den viden kan de arbejde på at gøre landbruget til fremtidens bedste arbejdsplads.

Få mere at vide via svineproduktion.dk.

Kontrol af lokalbedøvelse til kastration

Lokalbedøvelse ved kastration er i fuld gang hos de fleste. Danvet meddeler imidlertid, at de dog oplever, at ikke alle besætninger har et forbrug af lokalbedøvelse.

Dyrlægerne bemærker derfor på deres hjemmeside, at dette er et område, der vil blive gennemgået ved Danish Kontrollen. Det er derfor vigtigt at kunne vise et forbrug af lokalbedøvelse, når kontrollen foretages.

Gror grisene på supplement af majs

- Vi oplever, at optimeringer med majs kan give problemer med tilvæksten.

Det skriver svinerådgiver Jonas Bøge Breinholt i nyhedsbrevet »Trynekontakten« fra LMO.

Her peger han på, at mange producenter har købt majs ind for at supplere op på korndelen frem til høst 2019, fordi prisen på majs har været billig i forhold til prisen på hvede og byg siden høst. Desværre oplever rådgiverne hos LMO, at nogle besætninger kæmper med at holde tilvæksten og kødprocenten oppe samt foderforbruget nede.

- Det kan skyldes, at råproteinniveauet i majs er lavere end vi tit forventer. Ligesom kornet i år, er der store forskelle på proteinniveauet i majs. Den kan svinge fra 6,3-9,3 procent i varen, påpeger Jonas Bøge Breinholt.

Ved manglende tilvækst anbefaler han, at der bliver taget en NIT-analyse af majsen og at der optimeres efter analysen.

Kontrol af flokbehandling

Fra maj 2019 vil Fødevarestyrelsen gennemføre kontrol af flokbehandling ved klimagrise. Det meddeler Danvet på hjemmesiden, hvor de samtidig opfordrer til, at besætninger får disse forhold gennemgået ved kommende dyrlægebesøg.

DTU opdrætter Ossabaw-grise

Ossabaw-grisen, der er verdensmester i at blive fed og syg på samme måde, som mennesker får fedmerelaterede sygdomme, er blevet installeret på DTU Risø Campus.

DTU har opnået eneret til at avle denne type gris i Europa, og forskerne her ser frem til at skabe ny viden om, hvordan livsstilssygdomme som for eksempel diabetes udvikler sig hos grisene, når de overspiser på samme måde som mennesker i den vestlige verden gør i stor stil i disse år.

- Der er brug for at finde biomarkører, der tidligt kan indikere fedmerelaterede sygdomme. Hvis man med en tidlig blodprøve kan forudsige, om en person er på vej til at få type-2 diabetes, som følge af sin fedme, vil det få stor værdi for planlægningen af diæt eller behandling, siger Peter M. H. Heegaard, der er professor på DTU.

Det er Center for Diagnostik DTU/European Ossabaw Facility, der opdrætter grisene, og som har gjort sig de første erfaringer. DTU modtog i 2018 ti grise fra CorVus Biomedical i Indiana, USA, som DTU har arbejdet tæt sammen med siden 2010. Besætningen tæller nu 32 grise, og det egentlige forskningsarbejde kan begynde at tage form.

 

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next