bannerPos

Svinenoter: Landmænd søges til sparring

Redaktionen

10-04-2019 22:50

Seges Akademi søger fem landmænd til deres advisory board. De skal give sparring på, hvordan landmænd kan tiltrække, udvikle og fastholde kvalificerede medarbejdere.

Seges Akademi ved noget om kompetenceudvikling. Men de har brug for hjælp fra landmænd, som ved, hvad behovet for at udvikle kompetencerne i landbruget er.

Som medlem af Seges Akademis advisory board skal du give dem sparring på, hvordan landmænd kan tiltrække, udvikle og fastholde kvalificerede medarbejdere. Med den viden kan de arbejde på at gøre landbruget til fremtidens bedste arbejdsplads.

Få mere at vide via svineproduktion.dk.

Kontrol af lokalbedøvelse til kastration

Lokalbedøvelse ved kastration er i fuld gang hos de fleste. Danvet meddeler imidlertid, at de dog oplever, at ikke alle besætninger har et forbrug af lokalbedøvelse.

Dyrlægerne bemærker derfor på deres hjemmeside, at dette er et område, der vil blive gennemgået ved Danish Kontrollen. Det er derfor vigtigt at kunne vise et forbrug af lokalbedøvelse, når kontrollen foretages.

Gror grisene på supplement af majs

- Vi oplever, at optimeringer med majs kan give problemer med tilvæksten.

Det skriver svinerådgiver Jonas Bøge Breinholt i nyhedsbrevet »Trynekontakten« fra LMO.

Her peger han på, at mange producenter har købt majs ind for at supplere op på korndelen frem til høst 2019, fordi prisen på majs har været billig i forhold til prisen på hvede og byg siden høst. Desværre oplever rådgiverne hos LMO, at nogle besætninger kæmper med at holde tilvæksten og kødprocenten oppe samt foderforbruget nede.

- Det kan skyldes, at råproteinniveauet i majs er lavere end vi tit forventer. Ligesom kornet i år, er der store forskelle på proteinniveauet i majs. Den kan svinge fra 6,3-9,3 procent i varen, påpeger Jonas Bøge Breinholt.

Ved manglende tilvækst anbefaler han, at der bliver taget en NIT-analyse af majsen og at der optimeres efter analysen.

Kontrol af flokbehandling

Fra maj 2019 vil Fødevarestyrelsen gennemføre kontrol af flokbehandling ved klimagrise. Det meddeler Danvet på hjemmesiden, hvor de samtidig opfordrer til, at besætninger får disse forhold gennemgået ved kommende dyrlægebesøg.

DTU opdrætter Ossabaw-grise

Ossabaw-grisen, der er verdensmester i at blive fed og syg på samme måde, som mennesker får fedmerelaterede sygdomme, er blevet installeret på DTU Risø Campus.

DTU har opnået eneret til at avle denne type gris i Europa, og forskerne her ser frem til at skabe ny viden om, hvordan livsstilssygdomme som for eksempel diabetes udvikler sig hos grisene, når de overspiser på samme måde som mennesker i den vestlige verden gør i stor stil i disse år.

- Der er brug for at finde biomarkører, der tidligt kan indikere fedmerelaterede sygdomme. Hvis man med en tidlig blodprøve kan forudsige, om en person er på vej til at få type-2 diabetes, som følge af sin fedme, vil det få stor værdi for planlægningen af diæt eller behandling, siger Peter M. H. Heegaard, der er professor på DTU.

Det er Center for Diagnostik DTU/European Ossabaw Facility, der opdrætter grisene, og som har gjort sig de første erfaringer. DTU modtog i 2018 ti grise fra CorVus Biomedical i Indiana, USA, som DTU har arbejdet tæt sammen med siden 2010. Besætningen tæller nu 32 grise, og det egentlige forskningsarbejde kan begynde at tage form.

 

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer