bannerPos

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Dagens noteringsstigning betyder, at den aktuelle pris på slagtesvin er 40 øre lavere end da priserne var bedst i slutningen af foråret. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
08-08-2019 13:11
Danish Crown har sat noteringen for slagtesvin op med 20 øre fra 11,20 kroner til 11,40 kroner torsdag. Samtidig stiger noteringsprisen på søer med 40 øre til 8,40 kroner.

Det oplyser Danish Crown i en markedsorientering. Dermed følger den danske notering efter den tyske, der i de seneste to uger har taget et pænt hop op. Ifølge Danish Crown er de stigende noteringer udtryk for betydelige rystelser på det internationale svinekødsmarked.


Først blev der lukket for eksport fra Tyskland til Filippinerne, derefter lukkede Kina ned for import fra Canada, og senest har Kina besluttet at begrænse importen fra USA betragteligt.

- Alt det her sker på et tidspunkt, hvor der er et relativt lavt udbud af grisekød globalt, men alligevel presser det priserne i store dele af Asien. Sælgere fra både Tyskland, Canada og nu USA er ude for at finde nye kunder, og det gør de med verdens ældste sælgerværktøj, nemlig lavere priser end konkurrenterne. Derfor ser vi et prispres på store og vigtige markeder som Japan, Sydkorea og Australien, men heldigvis er der kommet mere gang i Kina, så det mere end kompenserer for det, vi mister andre steder, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I Europa er markedet også i bedring. Særligt markedet for skinker og forender løfter sig lige nu. Brystflæsk sælges godt, men til gengæld er de hjembragte priser fra England under pres på grund af et større fald i kursen på det britiske pund.

- Der er mange ting, der flytter sig lige nu. I dele af Europa har sommervarmen betydet mangel på slagteklare dyr, og helt som vanligt presser det priserne op, men priserne i markedet flytter sig ikke lige så hurtigt. Generelt set er udsigterne stadig positive, men uroen på verdensmarkedet har på få uger gjort udviklingen langt mere uforudsigelig, siger Lars Albertsen.

Ny model med sælgerpantebreve er godt nyt for unge landmænd

Det bliver lettere at etablere sig som selvstændig, når man kan finde finansiering i egne rækker, vurderer Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer. Hun roser regeringens model, som gør det muligt at udstede sælgerpantebreve og udskyde en del af skatten.

Kære minister, genovervej Kalø

I en tid med stor fokus på arealanvendelse vil vi bede miljøministeren om at genoverveje et ophør af landbrugsdriften på Kalø Gods, som er noget af Djurslands bedste og dermed mest værdifulde landbrugsjord.

Sådan rykker du bundlinjen

Arbejd med dig selv og din adfærd, hvis du vil skabe rammerne for en bedre bundlinje, lød et af budskaberne på en økonomikonference.

Tidlig såning bliver gjort mere attraktivt som alternativt virkemiddel

Efter længere tids pres så bliver omregningsfaktoren for tidlig såning af vinterafgrøder ændret. Tidlig såning af to hektar kan fremover erstatte en hektar efterafgrøder.

Conservation agriculture øger biodiversiteten

Forsøg viser, at dyrkning efter principperne i conservation agriculture (CA) betyder større andel af insekter i markerne, end hvis jorden pløjes eller harves.
Side 1 af 1721 (34405 artikler)Prev1234567171917201721Next