bannerPos

Tre sigtet for ulovlig indtrængen i svinestald

Det var i denne stald på Falster, at personerne i maj sidste år trængte ind i.
28-01-2020 08:21

I alt tre personer er sigtet for husfredskrænkelse, efter de i sommer trængte ind på en svineejendom på Falster, hvor der blev optaget video, som blev livestreamet på socialt medie.

Det er ikke kun Veganerpartiets partistifter, Henrik Vindfeldt, som er blevet sigtet af politiet for ulovlig indtrængen på svineejendom på Falster sidste år. I alt er tre personer blevet sigtet, skriver Lolland Falsters Folketidende.

- Sagen ligger nu hos anklagemyndigheden, oplyser politikommissær Casper Andersen fra politiet til avisen.

Casper Andersen siger også, at det endnu ikke er afgjort, hvornår sagen ender for retten.

Ifølge ham er de sigtede to mænd på 26 og 28 år samt en kvinde på 29 år. Alle tre er fra København.

Husfredskrænkelsen, som politiet betegner hændelsen, fandt sted sidste år i maj.

Veganerne gik ind i stalden, hvor der opdrættes svin. Det gjorde de uhindret, så der er ikke tale om indbrud i stalden. På stedet tog de billeder og film, som de lagde ud på Facebook i en livestreaming.

Landbrug & Fødevarer, har på vegne af landmanden også rejst en erstatningssag på omkring 500.000 kroner. Et beløb som Landbrug & Fødevarer har beregnet er landmandens tab, da han fik betinget SPF-status på sine dyr og dermed en ringere værdi for dyrene.

ege

 

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next