Tyske smågrisepriser på vej mod udjævning

Nord-West-noteringen stiger endnu en gang. Men noteringen ser ud til at være på vej en udjævning.

Nord-West noteringen stiger mandag med én euro til 64,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er steget med 60 eurocent til 42,00 euro.

 Som forventet begynder smågrisemarkedet at stabilisere sig. Udbuddet er fortsat ikke stort, og der er ingen større problemer med at afsætte frie smågrisepartier. Uden højere priser på slagtesvinemarkedet er tyske slagtesvineproducenter imidlertid ikke villige at betale højere smågrisepriser. De fleste europæiske smågrisenoteringer er derfor uændret i den nuværende uge. Det skriver Danske Svineproducenter.
 
På det tyske slagtesvinemarked gør Tysklands største slagteri, Tönnies, det tydeligt, at grisemarkedet ikke kan bære højere priser for tiden. Eksporten til Asien er stabil, men uden nye prisimpulser. På det tyske hjemmemarked er efterspørgslen efter grillartikler sløv og kan p.t. ikke leve op til forventningerne. Derudover er denne uge en kort slagteuge pga. Kristi himmelfartsdagen. Derfor virker det rimeligt, at den tyske omsætterorganisation VEZG ikke prøver at hæve den tyske slagtesvinenotering for tiden. Men uden prispositive impulser på det tyske slagtesvinemarked er det usandsynligt, at smågrisenoteringerne vil fortsætte opsvinget.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.
 

Læs også