bannerPos

Tyske svinepriser på vej mod nyt fald

Henning K. Andersen

16-10-2018 08:52
Der er udsigt til, at Nord-West noteringen tager et nyt fald i næste uge, skriver Danske Svineproducenter.

Svinepriserne syd for den dansk-tyske grænse har længe været for nedadgående, og få ting tyder på, at den tendens ændrer sig. Således skriver Danske Svineproducenter i en meddelelse, at en yderligere prisreduktion på 1,00 euro på Nord-West noteringen er i sigte på mandag.

Det samme gælder for de fleste andre europæiske smågrisenoteringer, som giver lidt efter i den nuværende uge. Slagtesvineproducenternes efterspørgsel stiger lidt, men speciel afsætning af frie partier er fortsat vanskeligt. På grund af afrikansk svinepest i Belgien øger yderligere hollandske smågrise prispresset på det tyske marked.
 
Efter den seneste priskorrektur i onsdags aftager prispresset på det tyske slagtesvinemarked. De tyske slagterier har fået deres vilje og er forholdsvis tilfredse med det nuværende prisniveau. Der betales ikke længere huspriser, og slagtesvinemarkedet er nu i balance. Priserne og kødmarkedet har også stabiliseret sig, og markedsinteressenter beretter, at efterspørgslen fra Asien stiger lidt. Det er således ikke ubegrundet at tror, at også smågrisemarkedet vil stabilisere sig i de kommende uger.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil falde med 1,00 euro til 28,00 euro (246 kr. inkl. vægtregulering) på mandag. I denne uge er noteringen på 29 euro, uændret fra sidste uge, mens noteringen for 8-kilos svin ligeledes er uændret fra sidste uge på 19,00 euro.


 

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer