bannerPos

Uændret tysk smågrisenotering

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
12-08-2019 10:13
Udbud og efterspørgsel er stort set i balance på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Nord-West noteringen er i dag uændret 56,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret 36,80 euro. Det meddeler Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

 - Udbud og efterspørgsel er stort set i balance på smågrisemarkedet, og de fleste europæiske smågrisenoteringer er uændrede. En undtagelse er den tyske VEZG-smågrisenotering, som steg med 1 euro i fredags, og dermed indikerer, at også Nord-West noteringen vil stige med 1 euro i næste uge. Det tyder på, at den prismæssige nedtur på 8 euro i de seneste uger måske var lidt for stor, lyder analysen fra producentforeningen.

Her lyder det videre, at p.t. er der først og fremmest to faktorer, som trækker smågrisenoteringerne i modstridende retninger. På den ene side trækker det sæsonmæssige mønster med den snart sluttende grillsæson smågrisepriserne nedad. På den anden side trækker de prispositive impulser på slagtesvinemarkedet og de optimistiske prisforventninger på kødmarkedet for de kommende måneder smågrisepriserne opad.

- Summa summarum er det sandsynligt, at disse to faktorer stort set udligner sig i de kommende uger. For tiden er de prispositive faktorer imidlertid lidt stærkere, efter at den tyske slagtesvinenotering er steget med i alt 11 cent (82 øre) i de seneste uger. Derfor stiger VEZG-smågrisenoteringen igen, imidlertid kun lidt.

 - På kødmarkedet sørger de hjemkommende turister for en stigende efterspørgsel på hjemmemarkedet. På eksportmarkederne formindsker devalueringen af den kinesiske Yuan købekraften i Kina. Grisepriserne faldt således med ca. 60 øre i Kina i den seneste uge. Ikke desto mindre regner de fleste markedsinteressenter med nye prispositive impulser i de kommende måneder. Det er åbenbart kun et spørgsmål om tid, før den tyske slagtesvinenotering stiger til over 2,00 euro pr. kg.

 - Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 1 euro til 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering), lyder det fra Danske Svinproducenter.

 

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next