bannerPos

Uændret tysk svinenotering på 1,40 euro pr. kg

Redaktionen

08-03-2019 15:33

Den tyske notering er uændret på 1,40 euro pr. kg (10,43 kroner). Det oplyste Danske Svineproducenter torsdag aften.

- Der er intet nyt på det tyske slagtesvinemarked: Omsætterne henviser til det lave udbud af slagteklare grise og kræver en noteringsstigning. Slagterierne klager imidlertid fortsat over manglende impulser på kødmarkederne og beskriver prisniveauet som svag faldende, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Ifølge slagterierne regner man med en stigende efterspørgsel fra Kina, men først i andet halvår. Alt i alt er den tyske slagtesvinenotering i dag derfor uændret.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next