bannerPos

Kan man udvikle en vaccine mod fravænningsdiarré?

Seges Svineproduktion er sammen med Københavns Universitet og vaccinefirmaet AdaptVac i gang med et nyt stort forskningsprojekt, hvor målet er at udvikle en vaccine, som kan bruges mod fravænningsdiarré hos smågrise.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
08-03-2019 09:00
Et nyt stort forskningsprojekt skal undersøge, hvorvidt man kan udvikle en vaccine mod fravænningsdiarré.

Seges Svineproduktion er sammen med Københavns Universitet og vaccinefirmaet AdaptVac i gang med et nyt, stort forskningsprojekt. Målet er at udvikle en helt ny type vaccine, som kan bruges mod fravænningsdiarré hos smågrise. Projektet bliver støttet af InnovationsFonden med 11 millioner kroner.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next