bannerPos

Markant stigning af rapporterede ASF-vildsvinetilfælde i flere lande

Ifølge de seneste opgjorte tal over fund af ASF i vildsvin via den seneste opdatering fra EU Kommissionens indberetningssystem kan man tydeligt se, at især de polske, bulgarske og ungarske vildsvin er hårdt ramt. Foto: Colourbox

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
20-05-2020 09:00
I Polen, Bulgarien og Rumænien er der alene i år blevet fundet mange flere tilfælde af Afrikansk Svinepest i vildsvin sammenlignet med 2019.

Ifølge de seneste opgjorte tal over fund af ASF i vildsvin via den seneste opdatering fra EU Kommissionens indberetningssystem kan man tydeligt se, at især de polske, bulgarske og ungarske vildsvin er hårdt ramt.

Fra 1. januar til og med 10. maj i år er der alene i år blevet indrapporteret i alt 2.240 tilfælde i Ungarn alene mod 1.598 hele sidste år.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next