bannerPos

Seges søger afprøvningsvært til foderforsøg

Seges Svineproduktion går inden længe i gang med at undersøge, om bestemte typer foder kan bruges til behandling af fravænningsdiarré. I den forbindelse søger de en afprøvningsvært. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
01-08-2020 13:25

Fravænner du uden medicinsk zink – og er der problemer med diarré hos dine grise? Så er du måske den, som Seges Svineproduktion søger, til en ny afprøvning.

Seges Svineproduktion går inden længe i gang med at undersøge, om bestemte typer foder kan bruges til behandling af fravænningsdiarré.

I den forbindelse søger de en bedrift, som i forvejen fravænner uden brug af medicinsk zink, men som stadig oplever nogle problemer med fravænningsdiarré.

Det skal samtidig være en besætning, hvor der er mulighed for stivis antibiotikabehandling, og så skal man kunne håndtere en ekstra foderblanding i en kort periode – eventuelt manuelt. Desuden skal man kunne holde sine stier i klimastalden »låste« i 4-5 uger efter indsættelse.

Nye metoder afprøves

Den bedrift, der bliver afprøvningsvært, får mulighed for at prøve nye metoder af til behandling af fravænningsdiarré uden brug af zink eller antibiotika.

Der indgår også megen diagnostik i afprøvningen, som afprøvningsværten får adgang til.

Ifølge Seges, så får de også ofte tilbagemeldinger fra deres afprøvningsværter om, at det giver motivation og arbejdsglæde til medarbejderne at medvirke i forsøg, som kan bidrage til udvikling af fremtidens svineproduktion.

Afprøvningen har forventet opstart i september eller oktober og kommer til at omfatte 30-40 stier pr. gruppe og 4-6 ugehold.

Hør mere om afprøvningen på svineproduktion.dk, hvor projektleder Tina Sørensen fortæller mere i en video.

cab

 

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next