bannerPos

Seges søger afprøvningsvært til foderforsøg

Seges Svineproduktion går inden længe i gang med at undersøge, om bestemte typer foder kan bruges til behandling af fravænningsdiarré. I den forbindelse søger de en afprøvningsvært. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
01-08-2020 13:25

Fravænner du uden medicinsk zink – og er der problemer med diarré hos dine grise? Så er du måske den, som Seges Svineproduktion søger, til en ny afprøvning.

Seges Svineproduktion går inden længe i gang med at undersøge, om bestemte typer foder kan bruges til behandling af fravænningsdiarré.

I den forbindelse søger de en bedrift, som i forvejen fravænner uden brug af medicinsk zink, men som stadig oplever nogle problemer med fravænningsdiarré.

Det skal samtidig være en besætning, hvor der er mulighed for stivis antibiotikabehandling, og så skal man kunne håndtere en ekstra foderblanding i en kort periode – eventuelt manuelt. Desuden skal man kunne holde sine stier i klimastalden »låste« i 4-5 uger efter indsættelse.

Nye metoder afprøves

Den bedrift, der bliver afprøvningsvært, får mulighed for at prøve nye metoder af til behandling af fravænningsdiarré uden brug af zink eller antibiotika.

Der indgår også megen diagnostik i afprøvningen, som afprøvningsværten får adgang til.

Ifølge Seges, så får de også ofte tilbagemeldinger fra deres afprøvningsværter om, at det giver motivation og arbejdsglæde til medarbejderne at medvirke i forsøg, som kan bidrage til udvikling af fremtidens svineproduktion.

Afprøvningen har forventet opstart i september eller oktober og kommer til at omfatte 30-40 stier pr. gruppe og 4-6 ugehold.

Hør mere om afprøvningen på svineproduktion.dk, hvor projektleder Tina Sørensen fortæller mere i en video.

cab

 

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next