Seges søger afprøvningsvært til foderforsøg

Fravænner du uden medicinsk zink – og er der problemer med diarré hos dine grise? Så er du måske den, som Seges Svineproduktion søger, til en ny afprøvning.

Seges Svineproduktion går inden længe i gang med at undersøge, om bestemte typer foder kan bruges til behandling af fravænningsdiarré.

I den forbindelse søger de en bedrift, som i forvejen fravænner uden brug af medicinsk zink, men som stadig oplever nogle problemer med fravænningsdiarré.

Det skal samtidig være en besætning, hvor der er mulighed for stivis antibiotikabehandling, og så skal man kunne håndtere en ekstra foderblanding i en kort periode – eventuelt manuelt. Desuden skal man kunne holde sine stier i klimastalden »låste« i 4-5 uger efter indsættelse.

Nye metoder afprøves

Den bedrift, der bliver afprøvningsvært, får mulighed for at prøve nye metoder af til behandling af fravænningsdiarré uden brug af zink eller antibiotika.

Der indgår også megen diagnostik i afprøvningen, som afprøvningsværten får adgang til.

Ifølge Seges, så får de også ofte tilbagemeldinger fra deres afprøvningsværter om, at det giver motivation og arbejdsglæde til medarbejderne at medvirke i forsøg, som kan bidrage til udvikling af fremtidens svineproduktion.

Afprøvningen har forventet opstart i september eller oktober og kommer til at omfatte 30-40 stier pr. gruppe og 4-6 ugehold.

Hør mere om afprøvningen på svineproduktion.dk, hvor projektleder Tina Sørensen fortæller mere i en video.

cab

 

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs også