bannerPos

AU Foulum afslører ny unik foderfabrik

AU Foulum præsenterer deres nye foderfabrik den 1. marts.

Henning K. Andersen

13-02-2018 17:25
Aarhus Universitets Institut for Husdyrvidenskab i Foulum sender deres gamle fodringsanlæg på pension, og erstatter det med en unik ny foderfabrik.
Fabrikken skal producere foder til instituttets mange vidt forskellige forsøg med optimering af ernæring/ fodring, sundhed, dyrevelfærd, effektivitet og foderøkonomi til svin, fjerkræ, kvæg og heste.
 
Det unikke anlæg, der blandt andet har tre typer blandere, skivemølle, hammermølle og valse samt to pillepressere og extruder, kan produceres foder med forskellig struktur, pillestørrelse, sammensætning og så videre.
 
Anlægget er bygget op om et antal mobilsiloer, som kan flyttes rundt i anlægget. På denne måde kan de forskellige processer i foderfremstillingen til- eller fravælges alt efter formål med forsøget.
 
Anlægget vises frem den 1. marts, hvor Institut for Husdyrvidenskab vil informere om instituttets brug af foderfabrikken. Desuden vil Skiold præsentere maskiner. Samarbejdspartnere og andre interesserede er velkomne på AU Foulum torsdag den 1. marts mellem 12.00 og 15.00.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next