AU Foulum afslører ny unik foderfabrik

Aarhus Universitets Institut for Husdyrvidenskab i Foulum sender deres gamle fodringsanlæg på pension, og erstatter det med en unik ny foderfabrik.

Fabrikken skal producere foder til instituttets mange vidt forskellige forsøg med optimering af ernæring/ fodring, sundhed, dyrevelfærd, effektivitet og foderøkonomi til svin, fjerkræ, kvæg og heste.
 
Det unikke anlæg, der blandt andet har tre typer blandere, skivemølle, hammermølle og valse samt to pillepressere og extruder, kan produceres foder med forskellig struktur, pillestørrelse, sammensætning og så videre.
 
Anlægget er bygget op om et antal mobilsiloer, som kan flyttes rundt i anlægget. På denne måde kan de forskellige processer i foderfremstillingen til- eller fravælges alt efter formål med forsøget.
 
Anlægget vises frem den 1. marts, hvor Institut for Husdyrvidenskab vil informere om instituttets brug af foderfabrikken. Desuden vil Skiold præsentere maskiner. Samarbejdspartnere og andre interesserede er velkomne på AU Foulum torsdag den 1. marts mellem 12.00 og 15.00.

Læs også