Koldsø kan levere totalløsning på kornbehandling

Koldsø Smede- og Maskinservice har sikret sig forhandling af både korntørrerier og -rensning, og kan dermed tilbyde en totalløsning på området.

En af nyhederne hos Koldsø Smede- og Maskinservice er finske Arskas korntørreri. Foto: Arska

Hos Koldsø Smede- og Maskinservice har man i mange år arbejdet med korntransport, og også leveret service i forhold til siloer, tørrerier og andre ting, der relaterer til kornbehandling.

Men nu har selskabet, der har hjemme i Høng, valgt at udvide aktiviteterne. Det fortæller selskabets primus motor, Jesper Koldsø.

- Vi har arbejdet på at blive totalleverandør i forhold til kornhåndtering, både korntransport, men også opbevaring og rensning, og det er faldet på plads nu. Så nu har vi fået importen fra finske Arska på tørrerier, og på siloer. Og så har vi fået importen af en tjekkisk renser fra JK Machinery, så nu kan vi levere en totalløsning på området, siger han til Landbrug Øst.

En ny kaliber

Udvidelsen af aktiviteterne bringer Koldsø Smede- og Maskinservice op i en anden kaliber i forhold til salget til landmænd.

- Nu har vi arbejdet i korntransport i mange år, og lavet service på siloer, tørrerier og så videre, så det kunne være rart, hvis vi kunne være totalleverandør, siger Jesper Koldsø og fortsætter:

- For det kan mange af vores kollegaer. For det er jo lettere for landmanden at skulle ud og finde én leverandør i stedet for en 2-3 stykker, når noget skal i udbud. Så det er lidt derfor, siger han.

Forhandlingen er kommet i stand i løbet af det sene forår, og er stadig i en opstartsfase. For det har været væsentligt for Jesper Koldsø og kollegerne at kunne levere produkterne.

- Vi tager et skridt ad gangen. Det er vigtigt, at vi sørger for, at det ikke går hurtigere, end vi rent faktisk kan følge med i. Og der, hvor vi er nu, kan vi jo alligevel ikke levere nogle løsninger til den kommende høst alligevel, siger han.

Andre løsninger

Arska-tørrerierne fra Finland adskiller sig fra en del af de løsninger, der er på markedet i Danmark, fortæller Jesper Koldsø.

- I Finland har man jo et noget anderledes klima end her i Danmark. Derovre er man vant til at tørre korn, der har en vandprocent på op mod 35 procent. Der har man nogle andre teknikker, som vi umiddelbart ikke ser herhjemme. Og det ser jeg som et fortrin, lyder det fra Jesper Koldsø.

Interesserede kan se de nye produkter efter i sømmene i den kommende tid. Men faktisk er tørrerierne allerede nu klar til levering, hvis det skulle være.

- Der er situationen faktisk den, at vi vil kunne levere tørrerier inden høst. For Arska er en af de fabrikker, der producerer til lager, som en af de få i branchen, og det er vi da lidt fornøjet over.

Naturligvis er det ikke helt så ligetil at levere siloer, men de kan til gengæld tilpasses til den enkelte bedrifts behov.

- I princippet kan vi levere siloerne i den store amerikanersilostørrelse, men også i de helt små størrelser. Vi er klar til at tage en snak med kunderne hen over efteråret og vinteren, og så kan vi levere nogle løsninger til næste sæson i 2023, slutter Jesper Koldsø.

Læs også