bannerPos

Højteknologisk og alligevel lidt billigere

Bag den nye store slagtesvinestald står Stensager Svin I/S, blandt andre med brødrene Peter Thorsager Jensen (tv) og den daglige leder, Lars Jensen. Foto: Bøje Østerlund

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
26-06-2020 21:06
Lars Jensen, Stensager Svin I/S, er ikke alene om at være spændt på at se sin nye slagtesvinestald i funktion. Interessen for at se en version af de nye »panelstalde« er stor.

- Parkér herovre og gå kun ind fra siderne. Der må kun være 50 personer i den enkelte staldsektion, lyder det venlig fra de unge parkeringsvagter.

Besøgskapaciteten var stor og coronasikkerheden høj under torsdagens Åben slagtesvinestald hos Lars Jensen, Stensager Svin I/S på Svoldrupvej nær Aars.

I den seks sektioner store Intellifarm slagtesvinestald med sammenlagt 6.000 stipladser i 12 storstier var der god plads til at holde såvel afstand som at studere detaljer. Og interessen var stor, cirka 500 gæster kom forbi og kiggede i løbet af dagen.

- Det er jo den første slagtesvinestald i Danmark, der har kombinationen af Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering, fortæller Poul Erik Christensen fra Agrifarm, der sammen med en række leverandører har forestået byggeriet.

- Men der er en magen til i Sverige, hvor de nu har leveret de første slagtesvin, og her kan de ikke få armene ned, lyder det forventningsfuldt fra Poul Erik Christensen.

Glæder sig til data

Partner, og dermed medejer og investor i Stensager Svin, er Lars Jensens bror Peter Thordahl Jensen, der til dagligt frister en tilværelse som bankansat i Københavnsområdet, er også til stede.

- Jeg har stor tillid til min bror og alt det, han og folkene her præsterer operationelt. Det kommer jeg aldrig til at blande mig i. Men så har jeg nogle andre kompetencer og kan yde sparring på det økonomiske og juridiske, siger han.

Alligevel kan Peter Thordal Jensen næsten ikke vente til der begynder at komme nogle produktionsdata fra den store stald.

- På den måde kan jeg også følge med i det på afstand, og det bliver spændende være med i analyserne af de mange data, den højteknologiske stald kommer til at levere, glæder han sig.

- Og så har vi da fået meget mere at tale med hinanden om, lyder det samstemmende fra de to brødre.

Glad direktør

Fra Danish Crown er direktør Nicolaj Nørgaard, DC Pork Ejerservice, mødt op.

- Jeg er meget glad for at være her i dag, siger han.

- Det er lykkedes at bygge slagtesvinestalde, der både er billigere og som opfylder alle de parametre om dyrevelfærd, emission, energiforbrug, fodereffektivitet og produktivitet, vi længe har arbejdet på. Jeg er supertilfreds med det resultat, vi ser her, påpeger Nicolai Nørgaard.

Direktøren er også opmærksom på, at Danish Crowns opgave nu er at fastholde andelshavernes den tillid til noteringen, en forbedret position i forhold til især den tyske notering, har skabt.

- Det viser noget om, at vi har fat i noget rigtigt med vores strategi, siger Nicolaj Nørgaard, der godt ved, at den endelige dom først kan afsiges, når stormen efter svinepesten i Kina og Corona har lagt sig.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

To ristede i sommernatten

Dagsordenen var næsten den sædvanlige, men rammerne var ganske anderledes ved årets udskudte generalforsamling i Centrovice.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.
Side 1 af 1871 (37413 artikler)Prev1234567186918701871Next