bannerPos

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

I økologiske- samt frilandsbesætninger kan der være øget pladskrav, adgang til udearealer, hytter, individuelle løsninger og alt det andet, der ikke umiddelbart passer ind i de almindelige kasser i en ansøgning om miljøgodkendelse. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
30-05-2020 07:14
Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

Økologiske- samt frilandsbesætninger er produktioner med andre staldsystemer end de konventionelle. Her kan der være øget pladskrav, adgang til udearealer, hytter, individuelle løsninger og alt det andet, der ikke umiddelbart passer ind i de almindelige kasser i en ansøgning om miljøgodkendelse.

 - Vi har god erfaring med at løse disse sager – og vi kommer gerne forbi til en snak og et kig på netop din produktion af økologiske-/frilandsgrise.

Det meddeler SvineRådgivningen i deres seneste nyhedsbrev SvineNyt.

Mere fleksibilitet

Strammer din tilladelse på antallet af dyr og vægtinterval? Eller ønskes der etableret en ny stald/tilbygning? Så skal der søges en miljøgodkendelse. Areal af flytbare hytter indgår dog ikke, som en del af produktionsarealet.

- Når der er opnået en godkendelse til et specifikt produktionsareal, skal kommunen ved tilsyn ikke længere kontrollere antallet af dyr og vægtinterval på din bedrift, men i stedet vurdere om dyrene går på de godkendte arealer på de godkendte bundtyper – altså en langt mere fleksibel løsning for dig.

Endvidere gør SvineRådgivningen opmærksom på, at udegående dyr ikke længere indgår i den nye ordning i ansøgningen om miljøgodkendelse, men kun dyr på det faste produktionsareal.

cab

 

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next