Få fire gange mere for skovinvesteringer i Baltikum

For velhavere har der i årevis været gode afkast ved skovinvesteringer i Baltikum. Direkte investeringer starter ved 3,5 millioner kroner, men private investorer kan gennem et selskab investere for mindre beløb.

Som alle andre steder svinger træpriserne i Baltikum over tid. Dette kan bruges aktivt til at øge afkastet fra skoven ved at hugge, når priserne er høje, og lade træerne blive stående og vokse, når priserne er lave. Træerne vokser stabilt år efter år uden at blive udfordret af handelskonflikter, svingende konjunkturer eller et letpåvirkeligt aktiemarked. I forhold til skov i Danmark koster skov i Baltikum i gennemsnit kun omkring en fjerdedel. Priserne på tømmer er fortsat gode, om end de har været faldende, siden de toppede i 2018, oplyser Peter Vind Larsen.

Ifølge Peter Vind Larsen, baltic director hos HD Forest, et datterselskab under HedeDanmark, der forvalter og udvikler bæredygtig skov i Estland, Letland og Litauen, får man i Baltikum 3-4 gange mere skov for pengene end i Danmark.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også