bannerPos

Frekvensreguleret ventilation brugte alt for meget energi

Gennem en lang årrække har Anton Boilesen i Kjellerup bøvlet med klimaet i sine smågrisestalde. I dag anerkender han, at anlægget formentlig fra starten var dimensioneret med for lav fremløbstemperatur til at få CO2-reguleringen til at fungere. Med fugtstyret regulering har han nu fundet markante forskelle i det samlede energiforbrug, herunder især elforbruget til ventilationsanlæg, der kører med henholdsvis frekvensregulerede motorer og ventilatorer med jævnstrømsmotorer. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
18-06-2019 13:28
Anton Boilesen i Kjellerup har i sin klimastald registreret 40 procent lavere energiforbrug ved at ændre fra frekvensregulering til jævnstrømsventilation.

At klimaet i en klimastald skal være hensigtsmæssigt, siger sig selv. Lige så logisk er det, at en eller anden form for automatisk styring af temperatur og luftkvalitet skal fungere og kunne optimeres. Såvel i klimastalden som i bedriftens øvrige staldafsnit.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next