bannerPos

Styrelse lemper kontrol af efterafgrøder

Tørken får som ventet følger for Landbrugsstyrelsens kontrol af efterafgrøder. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

31-08-2018 13:08
På grund af tørken har Landbrugsstyrelsen besluttet at lempe kontrollen af efterafgrøder i år på grund af tørken og beslutningen om at udskyde fristen for såning af efterafgrøder

I år vil der være nogle efterafgrøder, der som følge af sommerens tørke og den senere såningsfrist har andre spirings- og vækstvilkår end under typiske vejrforhold. Dette kan påvirke efterafgrødernes udvikling og resultere i, at de ikke vokser nær så meget, som de ellers ville have gjort.

Landbrugsstyrelsen har derfor valgt at lempe kontrollen af efterafgrøder og græsudlæg i år. Dette gælder MFO-efterafgrøder, MFO-græsudlæg, pligtige efterafgrøder, husdyrefterafgrøder samt frivillige og obligatoriske målrettede efterafgrøder. 
I år vil Landbrugsstyrelsens kontrol fokusere på, om efterafgrøderne er veletablerede. Det betyder, at vi vil vurdere, om der er sået en efterafgrøde efter almindelige driftsmæssige principper og forhold, og om efterafgrøden fremstår veletableret og jævnt fordelt over hele arealet.

Under typiske vejrforhold er der krav om, at efterafgrøderne har en bestemt dækningsgrad på marken i forhold til tidspunktet for kontrollen. Jo senere på året kontrollen bliver gennemført, jo større dækningsgrad skal afgrøderne have på marken for at blive godkendt.
Da efterafgrøderne mange steder vil have en mere begrænset vækst i år på grund af den senere etablering, vil vi ikke altid kunne forholde os til dækningskravet, når vi kontrollerer. I disse tilfælde vil vi i stedet vurdere, om efterafgrøderne er veletablerede.

Hvis efterafgrøderne hverken har en tilstrækkelig dækningsgrad eller er veletablerede og jævnt fordelt på arealet, vil arealet blive underkendt.
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer