bannerPos

Styrelse lemper kontrol af efterafgrøder

Tørken får som ventet følger for Landbrugsstyrelsens kontrol af efterafgrøder. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

31-08-2018 13:08
På grund af tørken har Landbrugsstyrelsen besluttet at lempe kontrollen af efterafgrøder i år på grund af tørken og beslutningen om at udskyde fristen for såning af efterafgrøder

I år vil der være nogle efterafgrøder, der som følge af sommerens tørke og den senere såningsfrist har andre spirings- og vækstvilkår end under typiske vejrforhold. Dette kan påvirke efterafgrødernes udvikling og resultere i, at de ikke vokser nær så meget, som de ellers ville have gjort.

Landbrugsstyrelsen har derfor valgt at lempe kontrollen af efterafgrøder og græsudlæg i år. Dette gælder MFO-efterafgrøder, MFO-græsudlæg, pligtige efterafgrøder, husdyrefterafgrøder samt frivillige og obligatoriske målrettede efterafgrøder. 
I år vil Landbrugsstyrelsens kontrol fokusere på, om efterafgrøderne er veletablerede. Det betyder, at vi vil vurdere, om der er sået en efterafgrøde efter almindelige driftsmæssige principper og forhold, og om efterafgrøden fremstår veletableret og jævnt fordelt over hele arealet.

Under typiske vejrforhold er der krav om, at efterafgrøderne har en bestemt dækningsgrad på marken i forhold til tidspunktet for kontrollen. Jo senere på året kontrollen bliver gennemført, jo større dækningsgrad skal afgrøderne have på marken for at blive godkendt.
Da efterafgrøderne mange steder vil have en mere begrænset vækst i år på grund af den senere etablering, vil vi ikke altid kunne forholde os til dækningskravet, når vi kontrollerer. I disse tilfælde vil vi i stedet vurdere, om efterafgrøderne er veletablerede.

Hvis efterafgrøderne hverken har en tilstrækkelig dækningsgrad eller er veletablerede og jævnt fordelt på arealet, vil arealet blive underkendt.
 

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next