bannerPos

Tørke: Hvis dit græsudlæg er gået ud

Tørken er gået ud over mange danske græsmarker i 2018. Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen.

Henning K. Andersen

31-08-2018 13:56
Er dit græsudlæg gået ud, på grund af den tørre sommer? Nu har Landbrugsstyrelsen nyt om, hvilke muligheder du har for fortsat at leve op til efterafgrødekravene.

Hvis dit græsudlæg er gået ud på arealer over 100 m2, vil arealerne ikke blive godkendt under nogen af efterafgrødeordningerne i en kontrolsituation, oplyser Landbrugsstyrelsen. 

Hvis du har sået græsudlæg i foråret eller starten af sommeren, men kan se, at det er visnet væk, kan du i stedet etablere en efterafgrøde som erstatning. Det må du gøre frem til 3. september. Husk, at hvis du etablerer en MFO-efterafgrøde, skal du udså en blanding.

Fristen for at så en efterafgrøde som erstatning for dit døde græsudlæg er 3. september 2018.

Hvis du høster majs efter 3. september, og du derfor ikke har mulighed for at udså en efterafgrøde, kan du fortsat opfylde efterafgrødekravene i visse situationer. Man kan se nærmere oplysninger om, hvad man kan gøre på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.
 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next