Miraklernes tid er ikke ovre

Guldprisen stiger og det gør den normalt kun, når investorerne på aktiemarkedet søger mod sikker havn. Det vil sige, i perioder hvor investorerne ikke tror på aktiemarkedet. Derfor kan det virke som et næsten skræmmende paradoks, at aktiemarkedet er gået op i streg hen over de seneste dage og uger. Men miraklernes tid er åbenbart ikke ovre. Den stigende guldpris er dog et vink med en vognstang om, at du stadig skal passe på med at investere i specielt de cykliske aktier. Vi står i en situation på de finansielle markeder, der ganske enkelt ikke giver mening. Når noget ikke giver mening, så hold dig fra det.

Guldprisen nærmer sig efterhånden mit umiddelbare mål i opadgående retning. Derfor skal et køb af guld nu, være i kombination med et forholdsvis tæt tabsstop.

Jeg gik første gang i køb på guld tilbage i slutningen af 2018, da guldprisen begyndte at komme op fra bunde i omegnen af 1.200 dollar pr. tory ounce. I skrivende stund kan du handle guld til 1.716 dollar pr. tory ounce. Dermed holder guldprisen sig over det vigtige prisniveau i 1.700 dollar pr. troy ounce. Da guldprisen forleden brød op over dette afgørende gamle modstandsniveau i opadgående retning, fik vi et signal til, at pilen nu ville pege op mod gamle rekorder fra 2011 i området omkring 1.900 dollar pr. tory ounce. Det er stadig mit første umiddelbare mål for guldprisen. Skulle coronakrisen dog fortsætte lang tid endnu, hvilket vi nok desværre må indstille os på, så kan guldprisen også gå langt højere op. Det er absolut ikke et usandsynligt scenarie.

Første reelle støtte for op-trenden ligger nede i området omkring 1.600 dollar. Derfor kan der sættes et tabsstop ind for køb af guld i dette området. For eksempel i 1.590 dollar pr. trouy ounce.

De tekniske indikatorer begynder igen at se fine ud. De har hen over de seneste uger rettet sig op igen, efter en periode med lidt faldende tendens og dermed en periode med svaghedstegn. Da de tekniske indikatorer atter har rettet sig, så bakker de igen op om, at guldprisen kan søge opad i den kommende tid. De tekniske indikatorer bakker derfor også op om et køb af guld nu. Samtidig signalerer de tekniske indikatorer for guld, at det der sker på aktiemarkedet i de her dage, er en usædvanlig og ikke mindst meget usikker situation, som du skal passe på.

Guld, 1st pos.

Aktuel pris: 1.716 USD/troy ounce

Anbefaling

Guldprisens har brudt toppe og modstand ved 1.700 dollar og har dermed frembragt et nyt købssignal. Målet ligger i første omgang ved 1.900 dollar – som minimum. Salgs og tabsstop kan sættes ved brud under 1.590 dollar. Den stigende guldpris signalerer at risikovilligheden blandt spekulanterne nu igen er aftagende, selvom vi oplever et aktiemarked der stiger.

Analyse

Modstand: 1.900 $

Støtte: 1.600 $

Trend kort: Op

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Læs også