bannerPos

Forening tager ansvar for manglen på projektledere i anlægsbranchen

Foto: Colourbox.

Henning K. Andersen

10-10-2018 10:54
Projektledere er i høj kurs, og derfor giver DM&E branchens nuværende samt kommende projekt- og entrepriseledere mulighed for at uddanne sig i det nye fag, Projektledelse.

Der efterspørges i dag kvalificerede medarbejdere i alle foreningens branchegrene i lige så høj grad som for 10 år siden, inden finanskrisen satte en brat stopper for branchens udvikling. I dag er manglen på kvalificeret arbejdskraft begrænsede for mange af DM&E's medlemmer, som ellers kunne vækste og skabe meromsætning. Det ønsker brancheforeningen at imødegå ved at tilbyde virksomhederne en skræddersyet uddannelse i projektledelse. 

- Kampen om de gode medarbejdere er i gang, og der er et kraftigt sug fra byggebranchen, som smitter af på anlægsentreprenørerne og videre til maskinstationerne og skoventreprenørerne. Branchen skal uddanne sine talenter, og skabe arbejdspladser de ikke har lyst til at rejse fra, siger Jens Guld, der er virksomhedsrådgiver i DM&E.

Projektledelse - et nyt fag i DM&E lederuddannelsen
Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) har igennem de seneste tre år udviklet foreningens egen lederuddannelse, DM&E Virksomhedsleder, så alle har mulighed for at opkvalificere sig selv eller deres medarbejdere. Det nye fag ”Projektledelse” er skræddersyet til entreprenørvirksomheder, og er målrettet nuværende og kommende projekt- og entrepriseledere. Uddannelsen består af fire moduler og behandler relevante emner som eksempelvis kalkulation og projektøkonomi, jura og kvalitetssikring, mødeledelse, forhandling, byggepladsindretning og meget mere.

Uddannelsen er i høj grad tilpasset behovet hos forenings medlemmer, og er derfor unik indenfor dette felt. Desuden lægges der vægt på, at deltagernes egne erfaringer inddrages i undervisningen. På den måde gøres undervisningen relevant og umiddelbar anvendelig i den enkelte deltagers dagligdag hjemme i virksomheden.

Faget udbydes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og underviserne, Mads Klinkvort og Line Schack Holtet har solid erfaring med undervisning indenfor dette felt, bl.a. fra Byggelederuddannelsen på EAAA. 
Opkvalificer dine medarbejdere

I DM&E ser vi det som virksomhedernes pligt at uddanne deres medarbejdere, ligesom det må være en selvfølgelighed, at medarbejderne deltager aktivt i deres egen udvikling af personlige kvalifikationer og kompetencer.

- Vi mener ikke, at medarbejderne skal gøre sig fortjent til uddannelse. Vi ser det som en grundforudsætning for driften af en sund virksomhed og god ledelse. Så opfordringen herfra er: opkvalificer dine medarbejdere før det er for sent - bedre sent end aldrig, slutter Jens Guld.

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next