Titusindvis hollandske landmænd vil demonstrere i dag

Ifølge hollandsk medie vil op mod 30.000 hollandske landmænd i dag sætte sig op i traktorer og køre af sted mod centrum af den hollandske fjerkræindustri for at demonstrere højlydt imod regeringens planer om massive kvælstofkvoter.

Landbrugsorganisationer i Holland har besluttet at afholde deres protest mod regeringens planer om at indføre massive kvælstofkvoter nær Barneveld i dag, onsdag den 22. juni. Det skriver dutchnews.nl.

Barneveld er centrum for Hollands intensive fjerkræavlsindustri, og ministre har allerede sagt, at gårde i nogle områder bliver nødt til at lukke for at skære ned på kvælstofemissionerne, og især Barneveld-regionen vil blive shårdt ramt.

Tidligere planer om at afholde en protest i Haag er nu blevet opgivet. I stedet vil landmændene tage til Stroe i Gelderse Vallei-området, rapporterede den lokale tv-station Omroep Gelderland.

Omkring 20.000 til 30.000 landmænd forventes at samles om stedet, mange med traktorer. Demonstrationen finder sted den 22. juni, og hvis de forventede tal stemmer overens med virkeligheden, vil det være den største protest fra landmænd nogensinde set i Holland.

Protestarrangør og mælkeproducent Jeroen van Maanen fortalte tv-selskabet, at beslutningen om at undgå Haag var truffet bevidst.

Målet med regeringens plan er at reducere det samlede nitrogenudslip med 50 procent inden 2030.

Læs også